EbreActiu, revista d´oci actiu

Els forts aiguats de la matinada de dimarts a dimecres provoquen danys en diferents edificis municipals

L’Ajuntament d’Amposta demanarà una reunió amb l’ACA per tractar els problemes d’evacuació d’aigua de pluja

etiquetes   noticies, ciutat, equipaments, amposta

25/8/2021

Els forts aiguats de la matinada de dimarts a dimecres provoquen danys en diferents edificis municipals | Amposta.info L'auditori municipal, un dels edificis que han patit danys


L'Ajuntament d'Amposta demanarà una reunió urgent amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per tal de tractar els problemes d'inundabilitat que pateix la ciutat, especialment al seu tram final, cada cop que hi ha forts aiguats. Així ho ha anunciat l'alcalde, Adam Tomàs, després de valorar els danys ocasionats per les pluges que han caigut a Amposta la matinada del dimarts 24 al dimecres 25 d'agost. "Cada cop que s'acumula una important quantitat important de pluja, ens trobem amb problemes per evacuar-la, en especial al tram final de la ciutat", diu Tomàs, qui assenyala que en aquesta zona hi ha dos esculls importants a salvar abans l'aigua no pot arribar al riu. "Ens creuen el canal de la Dreta i la N-340, dos obstacles que dificulten l'evacuació d'aigua a l'Ebre", recorda l'alcalde d'Amposta, "necessitem asseure'ns amb l'ACA per trobar solucions perquè no passi el que ha passat aquesta nit passada".

Les fortes pluges registrades la matinada del 24 al 25 de maig han suposat una precipitació acumulada 86 mm entre les onze de la nit de dimarts 24 i les 5 de la matinada de dimecres 25, uns aiguats que han provocat danys a camins, carrers i equipaments municipals, especialment els ubicats a la part baixa de la ciutat, a la zona esportiva i del pavelló firal. Aquest matí a primera hora s'ha fet l'avaluació per part de l'àrea de Serveis al Territori i, entre d'altres coses, s'ha detectat la inundació del pavelló firal, de l'auditori municipal amb 10 centímetres d'aigua i dels diferents pavellons esportius. Des de primera hora del matí i durant tot el dia, tant Serveis Municipals com l'empresa pública Amposta Serveis Municipals s'han posat a treballar per traure l'aigua dels equipaments i netejar-los. També s'han netejat diversos camins afectats per les pluges i s'ha fet una reorganització de la neteja dels carrers.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info