EbreActiu, revista d´oci actiu

Fins a 92 propostes passen a la fase de votació dels pressupostos participatius

S’han triplicat el nombre de propostes entre les quals la ciutadania podrà escollir, de l’11 de novembre a l’11 de desembre

etiquetes   noticies, ciutat, participacio, amposta, pressupostos

18/10/2022

Fins a 92 propostes passen a la fase de votació dels pressupostos participatius | Amposta.info


Les ampostines i ampostins podran escollir entre més de 90 propostes en la tercera edició dels pressupostos participatius Tu fas Amposta!, de l'11 de novembre a l'11 de desembre. Aquestes 92 propostes són les que han superat la fase de validació, que ha tingut lloc els mesos d'agost i setembre, i en què una comissió tècnica municipal ha revisat una a una les 138 propostes presentades, n'ha valorat la seva viabilitat i n'ha calculat el cost econòmic aproximat. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, destacava "el pas que s'ha fet a Amposta per fomentar la participació i treballar la transparència", posant d'exemple les assemblees informatives, les assemblees de barri, la incorporació d'un tècnic de Participació o els mateixos pressupostos participatius. "Aquest any s'han presentat gairebé el doble de propostes que en les anteriors edicions i el triple d'iniciatives passen a la fase de votació, el que ens demostra a importància d'esperonar a la ciutadania en participar en decisions municipals més enllà d'anar a votar cada quatre anys", reblava l'alcalde, Adam Tomàs, qui recordava que en la passada edició va participar en la fase de votació un 12% del cens. "Una xifra molt elevada respecte a altres processos participatius d'arreu del territori", assenyalava Tomàs.

La regidora de Participació Ciutadana i Transparància, Carla Bonfill, concretava que "les mateixes propostes, encara que resultin guanyadores, serveixen per planificar i configurar la despesa municipal dels següents anys". Bonfill deia que, en aquesta edició, les propostes se centren bàsicament en l'espai públic, ja sigui en les àrees d'obres, serveis, espais verds o governació, entre altres, així com que s'han presentat propostes de tots els barris.

El procés participatiu entra ara en la fase de difusió de l'informe de validació. A cada proposta s'informa de la descripció, el pressupost estimat d'inversió, la ubicació i, en cas d'haver-se considerat no vàlida, els motius. Amb 138 propostes presentades, 92 s'han declarat vàlides, 30 no vàlides per estar fora de l'abast econòmic, tècnic o competencial de l'Ajuntament i 16 existents, ja que s'estima que formen part del PAM o del programa municipal.

Aquesta edició dels pressupostos participatius era diferent de les altres pel fet que les propostes presentades s'havien de dividir per barris. En aquest cas, se n'han presentat set al barri de les Quintanes, 10 al Centre, una al Pla d'Empúries, 13 a la Vila, una a Eucaliptus, cinc al Grau, 28 a l'Acollidora, vuit a l'Eixample, set al Poble Nou i dos a Favaret.


Quatre propostes guanyadores i 200.000 d'inversió

Els pressupostos participatius Tu fas Amposta!, de caràcter biennal, tindran quatre iniciatives guanyadores, les quals comptaran amb un pressupost de fins a 200.000 euros, de 50.000 per proposta. La fase de votació serà de l'11 de novembre a l'11 de desembre i podran participar, tant de forma física com telemàtica, totes les persones majors de 16 anys empadronades a la ciutat, o que ho hagin estat en els darrers cinc anys.

Les dos primeres edicions de Tu fas Amposta! van revertir sobre la rehabilitació de la façana fluvial i la recuperació de la Val de Zafán, avui dos dels eixos troncals del turisme sostenible d'Amposta.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info