CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Fins a 40 d'empreses preparen mig miler d'ofertes de treball per a la Fira d'Ocupació d'Amposta

La fira va dirigida a joves d’entre 16 i 29 anys i tindrà lloc el 16 de novembre, a l’Auditori municipal

etiquetes   noticies, economia, ocupacio, amposta, joves

9/11/2023

Fins a 40 d’empreses preparen mig miler d’ofertes de treball per a la Fira d’Ocupació d’Amposta | Amposta.info


Fins a 40 d'empreses preparen mig miler d'ofertes de treball per a la Fira d'Ocupació d'Amposta La Fira d'Ocupació celebra cinc edicions a Amposta ajudant els joves a millorar la seva ocupabilitat. Organitzada per l'Ajuntament d'Amposta, la Cambra de Comerç de Tortosa i la Universitat Rovira i Virgili (URV), en aquesta edició hi participaran prop de 40 empreses que oferiran fins a 550 ofertes de treball. L'alcalde, Adam Tomàs, destacava que "en els últims anys estem aconseguint fer de les Terres de l'Ebre un territori d'oportunitats que convida els joves a quedar-s'hi", al que afegia que "com Ajuntament hem excel·lit en les polítiques d'ocupació, en créixer en afiliats a la Seguretat Social i incrementar l'ocupabilitat sobretot entre els més joves, i la Fira d'Ocupació fa això". La 5a Fira d'Ocupació d'Amposta serà el 16 de novembre, de 9.30 a 14.30 hores, a l'Auditori municipal.

El director gerent de la Cambra de Comerç, Francesc Minguell, recordava que la Fira d'Ocupació actua com a punt d'unió entre les empreses que volen contractar a joves d'entre 16 i 29 anys que actualment no tenen feina ni estudien, però també està oberta a tothom qui vulgui millorar la seva situació professional. Minguell detallava que "tenim detectats 8.800 joves inscrits al programa de Garantia Juvenil i més de 3.000 en recerca de feina, mentre que hi ha empreses que necessiten contractar", al que afegia que "aquests programes del Fons Social Europeu ens permeten crear vincles i la Fira d'Ocupació és una bona eina perquè persones en recerca de feina i empreses es trobin".

Com a novetat, des de la Cambra destacaven que un dels objectius de la Fira és treballar per recuperar oficis i fomentar l'emprenedoria, a més de donar visibilitat als joves en recerca activa d'ocupació i impulsar altres alternatives de recerca de feina. D'aquesta manera, al llarg del matí de dijous hi haurà un seguit d'activitats per millorar l'ocupabilitat dels participants, mostrar les oportunitats dels diferents sectors, i acompanyar en l'orientació i emprenedoria. A més, també es podrà participar en una taula rodona sobre com elaborar un currículum audiovisual i sobre el sector agroalimentari amb Padesa, Florette i l'Institut Montsià com a ponents.

Per participar, cal inscriure's de forma gratuïta a www.cambratortosa.com

El Fòrum d'Ocupació és una acció cofinançada pel Fons Social Europeu i per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2021-2027.

Descarrega el programa aquí: https://www.amposta.cat/documents/programa_fira_ocupacio_amposta.pdf


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info