Eports Ample de Banda i Internet

Finalitzen amb èxit les Jornades de les Lletres Ebrenques

Tot i la suspensió dels actes de divendres, a causa de la vaga general, el balanç final de les Jornades torna a ser un èxit de participació

21/10/2019

Finalitzen amb èxit les Jornades de les Lletres Ebrenques  | Amposta.info


L’actuació de la cantant Keila va posar el dissabte la tarda, el punt final a la catorzena edició de les Jornades de les Lletres Ebrenques, unes jornades que organitza la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Amposta i que en aquesta edició han vist modificat el seu programa a causa de la vaga general del passat divendres 18 d'octubre, convocada arran de la injusta sentència del Tribunal Suprem que condemna a 100 anys de presó al conjunt de líders independentistes. Malgrat l'ambient d'impotència i crispació que la sentència ha provocat i està provocant arreu del país, l'organització de les Jornades va decidir continuar amb la programació prevista durant la resta de dies. El balanç final torna a ser un èxit de participació de públic com d’autors, músics, influencers i altres convidats, que consoliden a Amposta durant el mes d'octubre com la capital de les lletres ebrenques i un pol d'atracció d'autors consolidats i novells.

Les jornades arrancaven el dimarts 15 d’octubre amb una intervenció dels alumnes d’Art Mural d’Esardi al vestíbul de la Biblioteca, amb la temàtica del gènere negre com a concepte. L’escriptor i advocat Jordi Cabré, va participar en una trobada del Club de Lectura Cafè-Tertúlia, on es va comentar la seua novel·la «Digues un desig», guanyadora del premi Sant Jordi de novel·la 2018.

L’escriptora novell Susanna Lizárraga va fer una detallada explicació del projecte National Novel Writing Month, en el que cada mes de novembre, els participants d’aquest projecte d’escriptura creativa basat en Internet, intenten escriure un manuscrit de 50.000 paraules.

El recital poètic "Víctor Canício. Entre l’Ebre i el Neckar", va arrencar un fort aplaudiment per a tots els poetes i poetesses ebrenques, i els coordinadors Rafael Haro i Tomàs Camacho Molina. I els músics Juan C. Valldepérez i Albino Tena Mauri.


Finalitzen amb èxit les Jornades de les Lletres Ebrenques  | Amposta.info


El matí de divendres, 90 alumnes de 3r. d’ESO de l’Institut Ramon Berenguer es van desplaçar a la Biblioteca per a recitar les seus pròpies creacions poètiques sobre la Nova Cançó a Amposta, acompanyats a la guitarra pel músic Enric Matamoros i per les paraules del periodista i escriptor manresà, Joaquim Vilarnau.

Els actes previstos a la tarda de divendres, que comptaven amb la presència de l’autor de El fill de l’italià, Rafel Nadal, van quedar suspesos.

Les activitats de dissabte van començar amb l’esmorzar literari i la trobada d’escriptors i lectors i la parada de l’Espai Cultural Guaix, amb els llibres dels autors assistents a les Jornades. Destacar també el programa especial que va emetre Amposta Ràdio, amb entrevistes als autors i convidats.

La xerrada «Lectura, llibres, autores i autors», a càrrec de Paula Jarrín, directora de la llibreria Al·lots de Barcelona, les taules rodones, «Ebre negre: Crims vora el riu», «Tinta negra» i «El procés creatiu en un món digital: influencers», van completar l’atapeïda agenda d’activitats de dissabte, en la que també es va fer entrega del Premi Mèrit de les Lletres Ebrenques, que enguany ha recaigut sobre Tomàs Camacho, mestre, escriptor i dinamitzador cultural d’Alcanar, present a la majoria d’activitats i iniciatives del territori. Camacho va rebre el premi de mans de Joan Roig, alcalde d’Alcanar i president del Consell Comarcal del Montsià.

Un altre dels merescuts homenatges que es van fer durant les Jornades va ser el reconeixement a la llarga i important tasca cultural de Robert Rallo, president i impulsor de Foment d’art i cultura d’Amposta.


Per: Redacció

Fotos: Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info