SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Finalitza el trasllat de les despulles de 104 nínxols del Cementiri d'Amposta que estaven en perill d'esfondrament

S’han ubicat al nou bloc de 144 nínxols construïts a principis d’any

etiquetes   noticies, ciutat, amposta

26/7/2023

Finalitza el trasllat de les despulles de 104 nínxols del Cementiri d’Amposta que estaven en perill d’esfondrament | Amposta.info


L'Ajuntament d'Amposta finalitza el trasllat de les despulles de 104 nínxols que estaven en perill d'esfondrament, després de dècades de manca de manteniment i conservació. Així, i tal i com va explicar l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, les despulles s'han traslladat al nou bloc de 144 nínxols construïts a la zona del cementeri on quedava espai. "A l'abril ens vam reunir amb les famílies afectades i, gràcies a la seva col·laboració i comprensió de la problemàtica, hem pogut anar fent tots els trasllats que, evidentment corren a càrrec de l'administració pública", destaca l'alcalde, tot afegint que "durant dècades, abans del govern d'ERC, no s'havia fet mai inversió en el manteniment dels nínxols". "El març del 2022, uns aiguats van esfondrar sis nínxols i, aquest fet, ens va obligar a enderrocar un bloc de 34 nínxols", recorda l'alcalde, "i no volíem que això ens tornés a passar o que passés pitjor". "No tots els nínxols estan en mal estat, però ara ja hem revisat els que tenim i hem començat a treballar per reparar-los", afegeix.

Aquesta tasca ha estat possible també gràcies al procés de regularització de la titularitat dels nínxols iniciada fa tres anys quan l'equip de govern va recuperar la taxa de 18 euros que s'havia eliminat fa 40 anys. Ja se n'han regularitzat més de 3.700 dels 4.388 que hi ha disponibles al cementiri. Ara mateix queden 637 pendents d'identificar-ne la propietat. Això ha permès, al consistori, recuperar la titularitat d'una vuitantena de nínxols. És la situació a 20 de juliol del procés de regularització del cementeri municipal iniciada fa tres anys quan l'equip de govern va recuperar la taxa de manteniment del cementiri.

L'alcalde va agrair la tasca feta per l'exregidora Núria Pla, en aquesta regularització i també el trasllat de totes les despulles, "amb una sensibilitat que totes les famílies han agraït", diu.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info