BARIAUTO, Concessionari oficial ŠKODA a Tarragona, Reus i Amposta

Finalitza el Programa APP amb un 70% d'inserciķ en l'āmbit sociosanitari

Aquest programa ha ofert a 15 persones un contracte laboral de 9 mesos en l’āmbit de l’Atenciķ Sociosanitāria

etiquetes   noticies, ciutat, societat, sanitat

21/12/2020

Finalitza el Programa APP amb un 70% d’inserciķ en l’āmbit sociosanitari | Amposta.info


Des de l'Ārea de Desenvolupament social i econōmic de l'Ajuntament d'Amposta s'ha dut a terme durant l'any 2020 el Programa Aprenentatge per a la Professionalitzaciķ (APP). Aquest ha estat un projecte pilot de l'Ārea de Nous Projectes d'Ocupaciķ i Innovaciķ Social del Servei Públic d'Ocupaciķ de Catalunya, on l'Ajuntament d'Amposta ha estat un dels 10 projectes escollits. Aquest programa ha ofert a 15 persones un contracte laboral de 9 mesos en l'āmbit de l'Atenciķ Sociosanitāria. Concretament, 12 persones han estat contractades per la FUSSMONT per a treballar a la residčncia d'avis i 3 persones a la FUNDACIĶ ULLDECONA per al servei d'atenciķ a domicili. Durant els mesos que ha durat el contracte de treball, les participants s'han format per obtenir el certificat de professionalitat "'Atenciķ sociosanitāria a persones dependents en institucions socials", impartit per IDFO, millorant així la seva qualificaciķ professional.

A causa de la pandčmia de la Covid19, la formaciķ teōrica s'ha dut a terme de manera online fent només sessions presencials per fer els exāmens i les sessions prāctiques. A més, cal destacar que les participants del programa han estat a primera línia atenent a les persones dependents durant tot el confinament i han demostrat la seva valentia i constāncia amb la seva tasca.

Un cop finalitzat el contracte de 9 mesos i tot i la situaciķ viscuda, els resultats han estat molt positius, ja que de les 15 persones participants a 8 persones se les ha ofert la possibilitat de renovaciķ i dos han trobat feina en una altra entitat del mateix sector, arribant a gairebé un 70% d'inserciķ del total dels participants. I un 87% de les participants han millorat la seva qualificaciķ professional obtenint la titulaciķ del certificat de professionalitat, el qual els hi pot donar accés a treballar en qualsevol entitat de l'āmbit sociosanitari.

Per part de l'Ajuntament d'Amposta es valora molt positivament el projecte en general, perō en particular pel fet que s'ha donat a les alumnes que hi han participat, la possibilitat de capacitar-se en un certificat de professionalitat dins del sector sanitari i d'atenciķ a les persones, que els obre les portes a poder treballar sense cap problema. El programa ha combinat la feina real dins l'empresa amb la formaciķ i un acompanyament en tot moment, per part d'una tčcnica de l'Ārea de Desenvolupament social i econōmic. En definitiva, una fķrmula mixta: treball-formaciķ-acompanyament, que ha donat uns molt bons resultats i tant de bo es pugui repetir.

Aquest projecte estā subvencionat pel Servei Públic d'Ocupaciķ de Catalunya i pel Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del Programa Aprenentatge per a la Professionalitzaciķ (SOC-APP) regulat per l'Ordre TSF/170/2019, de 29 d'agost".


Per: Redacciķ

Foto: Pixabay


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info