SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

La figura del músic Joan Suñé enceta el cicle de conferències «Els sons de la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta»

El cicle consta de tres conferències, que tenen com a finalitat donar a conèixer, al públic en general, alguns dels sons més emblemàtics de les festes populars ampostines històriques i actuals

3/5/2019

La figura del músic Joan Suñé enceta el cicle de conferències «Els sons de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta» | Amposta.info Ramon Gallart va ser l'encarregat d'impartir la primera de les conferències


La sala d'actes del Museu de les Terres de l'Ebre va acollir aquest passat dijous la conferència “Joan Suñé Masià, músic i compositor de l'himne Oh! Amposta”, a càrrec de Ramon Gallart i a partir del treball de recerca de Joana Altadill, al qual se li va atorgar un premi CIRIT el 2003.

Aquesta ha estat la primera de les tres conferències del cicle “Els sons de la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta”, que s'han programat en el marc de la XI Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta. El tema central d'aquesta edició és la música, pel que les xerrades tenen per objectiu donar a conèixer, al públic en general, alguns dels sons més emblemàtics de les festes populars ampostines històriques i actuals.

La segona conferència es titula “L'origen de les bandes de música del Montsià. El tombant dels segles XIX i XX”, a càrrec de M. Carme Queralt, conservadora del Museu de les Terres de l'Ebre, que es desenvoluparà el dijous 9 de maig i es centrarà en els orígens d'aquesta tradició musical tant arrelada a la ciutat d'Amposta.

Finalment, el Cicle es clourà amb la conferència “Dolçaina, tabal i Sanfaina”, que anirà a càrrec d'Emili Miralles i Dèlia Morales, que explicaran la tradició d'aquests instruments tradicionals a Amposta i la trajectòria musical de la Colla de Dolçainers i Tabaleters Grup d'animació Sanfaina; tindrà lloc el dimarts 14 de maig de 2019.


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info