CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

El festival Femme in Arts aglutina bona part dels actes del Dia de l'eliminació de la violència contra les dones

A més de l’acte commemoratiu i la lectura del manifest, el Punt Lila estarà present en diferents centres educatius i al Mercat

etiquetes   noticies, ciutat, societat, dia internacional violencia envers dones, amposta

23/11/2021


Amposta commemora el Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra les dones amb una desena d'activitats, del 25 al 28 de novembre. Per cinquè any consecutiu, serà el festival Femme in Arts qui agruparà la major part dels actes, aquesta edició per deconstruir els estereotips de la maternitat. Durant la setmana, el Punt Lila també estarà present en diferents centres educatius i al Mercat Municipal.

El Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra les dones, el 25 de novembre, es durà a terme un acte simbòlic a la plaça Joan Martí Miralles i, posteriorment, es llegirà el manifest i es realitzarà un minut de silenci a la plaça de l'Ajuntament. A banda, també s'han organitzat classes de defensa personal per a dones a la sala annexa del Pavelló d'esports, en un torn a les 11 i a les 15 hores. Per tancar la jornada, el col·lectiu En Clau de Dona durà a terme l'acte performatiu "Fúria feminista", a la plaça Ramon Berenguer IV.

Quant al Femme in Arts, s'inaugurarà oficialment el divendres 26 amb l'espectacle "Exabrupte" de la ballarina Maria Garriga, tot i que el tret de sortida serà el mateix dia 25 amb el recital de Las Lorquianas "Roca, llet i pluja" a Lo Pati, que anirà seguit del col·loqui "Maternarratives literàries i digitals" amb Fuensanta López, Teresa Domingo i Tamara Arasa, amb la introducció literària d'Helena Herranz. Entre els actes del programa hi haurà també les projeccions de "Madres verdaderas" i "Tiempos de deseo", el concert de Lu Rois, el diàleg "Transmaternitat" amb la mirada de diferents generacions de dones, la performance "Monòlegs a la plaça" i l'obra de teatre "360 grams", aquesta última a l'auditori de la Fila. Durant el Femme in Arts es podran comprar llibres feministes, a càrrec de la llibreria Guaix i la Romàntica d'Amposta.

Coorganitzat per Lo Pati, l'Ajuntament d'Amposta, el Servei d'Informació i Atenció a les dones del Consell Comarcal del Montsià (SIAD), el festival Femme in Arts té com a objectiu posar a escena l'expressió de la dona des de diferents perspectives artístiques per contribuir al debat sobre el silenci, la violència i la capacitat de resiliència i la potència creadora de les dones.

Descarrega el programa complet del Femme in Arts.


El festival Femme in Arts aglutina bona part dels actes del Dia de l’eliminació de la violència contra les dones | Amposta.info


Per: Redacciórestaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info