Eports Ample de Banda i Internet

La Festa del Mercat a la Plaça torna als carrers amb el cartell del complet a tots els espectacles

Més de 2.000 persones participen als deu espectacles i dues rutes turístiques que es programen dins la tretzena edició de la Festa

etiquetes   noticies, ciutat, cultura, festa del mercat, amposta

26/5/2021

La Festa del Mercat a la Plaça torna als carrers amb el cartell del complet a tots els espectacles | Amposta.info El pregó va anar a càrrec de la infermera Assumpció


"Ha estat una Festa una mica més que la de l'any passat però segurament ha estat molt menys del que serà la de l'any vinent". Així resumia l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, la tretzena Festa del Mercat a la Plaça edició semiconfinada, diumenge al vespre, tot mostrant-se satisfet per la participació en aquesta edició especial. "Segurament que per la limitació d'aforament, tots els espectacles han penjat el cartell de complet", assenyalava Tomàs, qui va xifrar en més de 2.000 les persones que havien assistit als diferents espectacles. "Això, sense tenir en compte les persones que han menjat a les tavernes, ubicades enguany als bars i restaurants del municipi o els que han visitat els comerços que dissabte tenien el seu taulell al carrer".

La regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, va voler fer un agraïment a totes les entitats del municipi que, un cop més i malgrat la pandèmia, s'han implicat en l'organització de la Festa. "Ha sigut la Festa que hem organitzat amb menys temps i que hem hagut d'anar adaptant a les recomanacions del Procicat", deia la regidora. Martí també es va voler mostrar satisfeta amb tota l'organització i execució de la Festa i va assenyalar que l'únic incident destacable va ser la necessitat de traslladar els espectacles de diumenge tarda per la possibilitat de pluja.

Pel que fa al director de la Festa del Mercat, Jordi Príncep, va destacar el fet que l'edició del 2021 va ser una edició "ben especial, que segur que serà de trampolí per a les properes edicions, i més tenint en compte d'on veníem el 2020". "Ens hem hagut de reinventar en alguns aspectes respecte altres edicions, com per exemple la celebració del Taulell del Carrer o l'exposició de vestimentes tradicionals al Mercat Municipal".


El pregó, a càrrec de la infermera Assumpció

La Festa del Mercat a la Plaça va arrancar oficialment divendres 21 a la tarda amb el pregó inaugural a càrrec de la infermera de l'època Assumpció, interpretada per la també infermera de l'Hospital Comarcal, Anna Escobar, en representació de tot el personal sanitari i de serveis essencials que han estat a al primera línia de la pandèmia. La infermera va fer un repàs per les millores sanitàries que s'han viscut a Amposta des de principis de segle XX i fins la creació de la Clínica Arrossera i posterior Hospital Comarcal d'Amposta.

El programa de la Festa del Mercat a la Plaça incloïa deu espectacles diferents, tots ells a l'aire lliure, així com també dues rutes turístiques (una pels molins arrossers i l'altra per Amposta), el sopar a les fosques als bars i restaurants i el taulell al carrer al comerç. La propera edició de la Festa del Mercat a la Plaça està prevista del 19 al 22 de maig de 2022.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info