BIGMAT, la botiga del bricolatge i la reforma

La família de Soriano-Montagut cedeix en dipòsit 62 obres del fons escultòric de l'escultor

L’Ajuntament es compromet a fer en bronze el mural ‘Relleu a l’estudi’ que presideix l’escala principal de l’edifici consistorial

26/1/2018

La família de Soriano-Montagut cedeix en dipòsit 62 obres del fons escultòric de l’escultor | Amposta.info L'Ajuntament es compromet a fer amb bronze el Relleu a l'estudi, que presideix l'escalinata principal de l’edifici consistorial


L'any 1932, l'escultor ampostí Innocenci Soriano-Montagut va guanyar la primera medalla a l'Exposició Nacional de Belles Arts amb les figures La meva mare, en pedra, i Tardor, en bronze. Una d'aquestes obres, La meva mare, forma part del fons de 62 peces que la família de l'escultor ha cedit ara en dipòsit a l'Ajuntament d'Amposta i que es conservaran al magatzem del Centre d'Arts Visuals Lo Pati.

Així es recull al conveni que aquest matí ha signat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, amb els membres de la família de l'escultor, segons el qual la família cedeix aquest fons de 62 peces i l'Ajuntament es compromet a conservar-les i també a fer difusió de l'obra de l'escultor. En aquest sentit, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha explicat que es treballarà per poder fer exposicions amb tota aquesta producció escultòrica.

Tomàs també ha avançat que l'Ajuntament es compromet, malgrat no estar inclòs al conveni signat, a fer amb bronze el Relleu a l'estudi, que presideix l'escalinata principal de l'Ajuntament i on, segons explica el fill de l'escultor, Miquel Àngel Soriano-Montagut, s'hi pot veure el retrat de Sebastià J. Arbó.

L'alcalde d'Amposta ha agraït a la família de Soriano-Montagut que hagi dipositat a la ciutat tot aquest fons i també a la família Sabaté, molt vinculada al món cultural ampostí, que hagi intercedit perquè això sigui així.

El fill de Soriano Montagut, per la seva banda, ha posat de relleu la forta vinculació del seu pare amb les Terres de l'Ebre i Amposta i amb la seva voluntat que la seva obra pogués estar a la ciutat. Segons ha xifrat el fill de l'escultor, l'obra total de Soriano-Montagut està sobre les 150 obres i és per això que el fons cedit en dipòsit, sense data, a l'Ajuntament d'Amposta és el conjunt més nombrós. Les obres es traslladaran a l'arxiu del Pati en els propers dies.


La família de Soriano-Montagut cedeix en dipòsit 62 obres del fons escultòric de l’escultor | Amposta.info Les 62 peces es conservaran al magatzem del Centre d'Arts Visuals Lo Pati


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info