Eports Ample de Banda i Internet

El FabLab repetirā la seva oferta d'activitats curriculars a l'alumnat de 6č de primāria de les escoles d'Amposta

Estā previst que durant el tercer trimestre del curs acadčmic, fins a 250 alumnes de 6č de primāria facin els tallers de Design Thinking i Disseny per a impressiķ 3D

etiquetes   noticies, ciutat, formaciķ, educaciķ, amposta

14/2/2023

El FabLab repetirā la seva oferta d’activitats curriculars a l’alumnat de 6č de primāria de les escoles d’Amposta | Amposta.info


L'Ajuntament d'Amposta, els Serveis Territorials d'Educaciķ a les Terres de l'Ebre i el Servei Educatiu del Montsiā han renovat, per segon any consecutiu, l'acord segons el qual, el FabLab Terres de l'Ebre (ubicat a l'edifici del Sindicat) oferirā activitats curriculars a l'alumnat de 6č de primāria de totes les escoles d'Amposta. Els tallers, que consten de dos parts (Design Thinking i Introducciķ al disseny 3D), s'iniciaran el 20 d'abril i es preveu que passin un total de 250 alumnes.

L'objectiu, tal i com explica l'alcalde d'Amposta, Adam Tomās, "és apropar la tecnologia a tothom, facilitar l'accés i el coneixement i fomentar l'educaciķ STEAM, especialment entre les noies". "Les activitats curriculars les vam iniciar el curs passat i van funcionar molt bé", afegeix, "i és que, segons l'enquesta feta, els centres educatius que van passar valoren en molt bona nota les activitats proposades, amb una mitjana de 3,87 sobre 4".

Tanmateix, des d'ara fins al juny, també s'oferiran visites a l'alumnat de 4t d'ESO per donar a cončixer les instalˇlacions i les possibles aplicacions educatives en els treballs de recerca. En aquest sentit, hi ha previst que hi passin més de 300 alumnes de 4t d'ESO. I també estā previst desenvolupar una sčrie d'activitats emmarcades dins del Treball de síntesi de l'alumnat del Ramon Berenguer. A més a més, des del setembre, el FabLab és una de les seus de l'alumnat del 1r curs del CFGS d'Animaciķ 3D, Entorns interactius i videojocs de l'institut Montsiā, amb una vintena d'alumnes matriculats.

"Amb tota l'oferta que ara tenim, des del FabLab s'estā treballant per elaborar un catāleg de serveis educatius per a tots els centres de primāria, secundāria i postobligatoris d'Amposta i del territori", avanįa la regidora d'Educaciķ, Núria Marco.


Formaciķ per a docents

D'altra banda, el FabLab contribueix també a la formaciķ de docents i personal del departament d'Educaciķ. Entre el curs passat i aquest, el FabLab ha estat la seu de la formaciķ per als mentors digitals de les Terres de l'Ebre i del programa FAIG per a docents de tot Catalunya, un programa d'innovaciķ del Departament d'Educaciķ en quč hi participen 35 escoles de tot Catalunya, 4 d'elles de les Terres de l'Ebre i una d'elles, el Consol Ferré d'Amposta. Aquest curs ha rebut la visita del CRP del Tarragončs.


Per: Redacciķ

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info