CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Un estudi proposa convertir el CAP vell amb un centre per impulsar la innovació

L’estudi és fruit d’un procés participatiu i conclou que l’Impuls_Lab ha de servir per crear un ecosistema d’innovació obert amb la participació de ciutadans, empreses, centres de coneixement i administracions

etiquetes   noticies, ciutat, economia, amposta, innovacio

28/2/2020

Un estudi proposa convertir el CAP vell amb un centre per impulsar la innovació | Amposta.info


Convertir l'edifici del CAP vell en un Laboratori d'Innovació (conegut com un Lab), és a dir, un centre que impulsi la innovació en el sentit més ampli de la paraula i faci d'intermediari entre empreses, centres de coneixement, administracions i ciutadans per facilitar respostes a reptes socials i econòmics de la ciutat. Aquesta és la principal conclusió de l'estudi (fruit d'un procés participatiu amb una trentena d'agents), que va realitzar l'Ajuntament d'Amposta gràcies a una subvenció de 60.000 euros atorgada per la direcció general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa.

L'estudi, tal i com explica l'alcalde d'Amposta, posa sobre la taula quina és la millor forma d'aprofitar l'edifici de l'antic CAP. "N'ha sortit un projecte molt ambiciós i engrescador, però necessitarà d'una inversió molt important que no podem fer a curt termini", assenyala l'alcalde, tot recordant aquest tipus d'accions, en què es treballa de forma transversal i participada "entre empreses i entitats empresarials, universitat i administracions locals, ens permet fixar les bases d'allò que volem que sigui el nostre territori, a llarg termini, i per això, hem de començar a caminar d'aquesta manera".

L'estudi, que es va presentar als agents que van participar al procés participatiu, proposa que l'Impuls_Lab ha de tenir la missió de facilitar respostes, per una banda, als nous reptes socials del territori i, per l'altra, a les noves necessitats dels sectors econòmics a través del talent, la tecnologia i la comunicació. Així, els seus objectius hauran de ser crear un ecosistema d'innovació obert amb la participació de ciutadans, empreses, centres de coneixement i administracions; universalitzar la innovació; potenciar espais de socialització i educació multigeneracional, on és promogui el coneixement obert, l'aprenentatge lliure, la tecnologia i la comunicació; fomentar la iniciativa emprenedora, facilitant espais, eines i suports per a generar idees i acompanyar nous projectes empresarials, fomentar la cohesió social, mitjançant la divulgació de la tecnologia i connectar el talent amb el territori, mitjançant la tecnologia i la comunicació.

Quant als serveis que podria oferir l'Impuls_Lab, l'informe proposa activitats per impulsar la innovació, la tecnologia i la comunicació, com per exemple assessorament a persones emprenedores o programes d'innovació i d'emprenedoria; per fer transferència de coneixement i innovació, amb tallers i jornades formatives; o lloguer d'espais i serveis administratius.


1.800 metres quadrats d'espai útil

Finalment, el projecte també destaca la necessitat d'adequar l'espai, fent-ne una proposta preliminar. "La intervenció urbanística en l'edifici ha d'anar lligada a la seva estratègia; si parlem d'innovació, l'edifici ha de transmetre innovació", destaca l'informe. L'edifici té uns 1.800 metres quadrats de superfície útil, distribuïts en planta semisoterrani, planta baixa i planta primera i la proposta d'usos preveu habilitar-hi diferents incubadores, cabines i despatxos, una sala de projecció i audiovisuals i espais de trobada i sales polivalents.


Per: Redacció

Foto: Amposta.info


restaurants d’Amposta



Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info