SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Els eSports i la ciberseguretat, al centre del VAG

El Video Art Games Experience tindrà lloc en diferents espais d’Amposta, del 29 de setembre a l’1 d’octubre

etiquetes   noticies, ciutat, vag, cultura, amposta

6/9/2022

Els eSports i la ciberseguretat, al centre del VAG | Amposta.info


Amposta tornarà a ser la capital dels videojocs, del 29 de setembre a l'1 d'octubre. La tercera edició del Video Art Games Experience (VAG) recupera la normalitat amb una trentena de conferències, espectacles i tallers, aquest any centrats en els eSports i la ciberseguretat al món dels videojocs. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, es mostrava satisfet de la col·laboració entre el consistori, l'INS Montsià i els impulsors del VAG: "Tot i ser una aposta local, amb tres edicions ja hem vist la potencialitat del VAG i l'impacte territorial i fins i tot nacional de l'esdeveniment", deia l'alcalde, qui afegia que "el VAG, acompanyat d'altres iniciatives de l'Ajuntament, ens permet que vagi creixent un ecosistema considerable al voltant de l'art, la creació, la innovació i les noves tecnologies". El FabLab de les Terres de l'Ebre, l'INS Montsià, l'auditori de la Unió Filharmònica i el de la Lira Ampostina o la plaça de l'Ajuntament són algunes de les ubicacions escollides enguany per acollir els diferents actes del VAG.

Un dels pares de l'esdeveniment, Valentí Garcia, deia que "estem molt contents de poder tornar a la normalitat i recuperar l'essència del VAG que busquem des del 2019. A més, en aquesta edició tenim la possibilitat de treure els eSports de les grans ciutats i apropar-los a tothom". El VAG arrencarà la tarda del 29 de setembre amb una xerrada sobre les noves oportunitats que el 5G pot portar a les Terres de l'Ebre, també al FabLab. Divendres serà el torn de les xerrades sobre ciberseguretat, el català al món dels videojocs o de les oportunitats laborals dins dels eSports. A més, també es presentarà el Col·laboratori Catalunya i es parlarà dels estudis sobre videojocs reglats a Catalunya. En aquesta línia, una de les convidades estrella d'aquesta edició serà Cèlia Miguel Álvarez, directora de màrqueting de la Lliga de Videojocs Professional del Grup Mediapro, que parlarà dels eSports com a sortida professional.

Pel que fa als tallers, l'INS Montsià tornarà a ser la seu de set classes al voltant de temes com la texturització 3D, les bandes sonores o la narrativa al món dels videojocs. D'altra banda, divendres a la tarda i dissabte, es muntarà al Casal la fira INDIEDEVPLAY, on una desena d'estudis independents del país mostraran els seus videojocs.

Els espectacles també són un dels puntals del VAG. En aquesta edició, divendres al vespre es podrà veure el concert audivisual "Final Fantasy Experience", a càrrec de la Unió Filharmònica; mentre que dissabte serà el torn dels eSports, amb un esdeveniment on els gammers locals tindran la possibilitat de competir contra els Wizards, professionals de la LVP, a l'auditori de la Lira Ampostina. Finalment, diumenge tancarà la jornada "Arbonautes", un espectacle poètic i visual interpretat per EtcA sobre la vida i obra de Sebastià Joan d'Arbó, a la plaça de l'Ajuntament.


Mini lliga de LOL

Per escalfar motors per a la tercera edició del VAG, aquest dissabte, 10 de setembre, el FabLab Terres de l'Ebre acollirà una mini lliga de Leage of Legends, un torneig que servirà per trobar l'equip guanyador que s'enfrontarà als Wizards, un dels equips de la Lliga de Videojocs Professional, en l'esdeveniment d'eSports que tindrà lloc durant el VAG, el dia 1 d'octubre. Pots apuntar-te a la mini lliga de LOL aquí.

Consulta tota la informació i el programa a la pàgina web del VAG.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info