SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

L'Escola de Cuidar guanya la Beca Bertha, un reconeixement per impulsar la recerca amb impacte social

Una iniciativa conjunta del CAP Amposta, l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Montsià i els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta

22/11/2018

L’Escola de Cuidar guanya la Beca Bertha, un reconeixement per impulsar la recerca amb impacte social | Amposta.info


L'Escola de Cuidar d'Amposta rep la Beca Bertha 2018, un premi impulsat pel Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya per impulsar la recerca infermera amb impacte social. El projecte és una iniciativa conjunta dels professionals del CAP Amposta, l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Montsià i els Serveis Socials de l'Ajuntament d'Amposta que va nàixer amb la voluntat de donar suport als cuidadors no professionals que atenen de manera continuada persones en situació de dependència o discapacitat.

El projecte "Disseny, implementació i efectivitat d'un programa de suport a cuidadors i cuidadores de persones amb demència a la ciutat d'Amposta: Escola del Cuidar" el lideren cinc infermeres de l'ICS Terres de l'Ebre, Ester Gavaldà, com a investigadora principal, Mar Lleixà, Núria Brunet, Maria Teresa Irigoyen i Begonya Tomàs, i pretén avaluar l'efectivitat de l'Escola del Cuidar en la qualitat de vida, la sobrecàrrega, l'autoeficàcia i el grau de suport social dels cuidadors comparant aquests paràmetres abans i després de la intervenció.

L'equip d'infermeria guanyador afirma que vol "apropar-se als cuidadors oferint informació fiable i de qualitat i poder-los acompanyar i fer més suportable l'experiència de tenir cura i alhora contribuir a visibilitzar la dedicació d'aquestes persones". L'estudi té com a objectiu establir la base per iniciar la intervenció als cuidadors de familiars de demència i el suport que han de rebre des del moment del diagnòstic de la malaltia, per millorar la seva qualitat de vida, disminuir la sobrecàrrega i augmentar el seu grau de suport. És per aquests motius que s'espera que els seus resultats tinguin un impacte social rellevant en els pacients i les persones que els cuiden.SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info