BIGMA, la botiga del bricolatge i la reforma

Es presenta el nou servei de residus del MontsiÓ i Baix Ebre

El nou servei es comenšarÓ a implementar de forma gradual en els propers mesos a les dos comarques

12/12/2018

Es presenta el nou servei de residus del MontsiÓ i Baix Ebre | Amposta.info Al Baix Ebre el sistema estarÓ operatiu al febrer de 2019 i al MontsiÓ es preveu al juny de 2019. Foto: cedida


Aquest dimarts, 11 de desembre es va presentar als alcaldes i regidors del Baix Ebre i MontsiÓ el nou servei de recollida de residus que es comenšarÓ a implementar de forma gradual en els propers mesos a les dos comarques. La presentaciˇ va tindre lloc a la base de l'empresa adjudicatÓria del servei, la UTE Baix Ebre ľ MontsiÓ, formada per les empreses FCC SA i Acciona, amb una mostra de les noves inversions.

El president del COPATE, Paco Gas, va obrir l'acte ressaltant que ôel servei de recollida de residus esdevÚ un dels mÚs importants i amb mÚs impacte econ˛mic a les finances municipals. ╔s per aix˛ que mancomunar serveis, buscar aliances i permetre economies escala eficients, Ús una manera d'optimitzar els recursos i permetre que la ciutadania pugui gaudir de serveis de qualitat. Amb aquesta voluntat, s'ha aconseguit posar d'acord a 24 municipis, conjurats a l'entorn d'un objectiu: estendre un model de recollida de residus eficient i sostenibleö.

La tŔcnica del COPATE responsable de la gestiˇ dels residus, MercŔ Mariano, explicava que el nou contracte de residus Ús un contracte de serveis de 4 anys mÚs dos possibles de pr˛rroga, amb un Ómbit de 100.000 habitants, dividit en dos lots. El lot 1, de recollida de residus, transport fins als centre de tractament, repÓs i manteniment dels contenidors de la via p˙blica, recollida dels voluminosos, neteja viÓria als pobles petits i gestiˇ de l'Órea de transferŔncia per un import de 5.961.485 milions d'euros anuals i una inversiˇ prevista d'11 milions d'euros a amortitzar en deu anys. El lot 2 inclou la gestiˇ de les 21 deixalleries fixes i una de m˛bil, amb 679.250 Ç anuals, tot i que no s'ha pogut iniciar encara perquŔ es troba impugnat per una qŘestiˇ menor per una de les empreses licitants. L'adjudicatari d'aquest segon lot Ús l'empresa SoriguÚ.

El model de recollida previst compatible per a tot l'Ómbit Ús el model bilateral superior. Tal com ha explicat la tŔcnica, ôs'ha apostat per aquell que oferia millors garanties d'explotaciˇ, tant a nivell de durabilitat dels materials, com a nivell d'una explotaciˇ mÚs rÓpida i eficient. Aquest model presenta avantatges molt remarcables: mÚs rÓpid perquŔ la maniobra Ús automÓtica, es resol la neteja interior dels contenidors soterrats i compatibilitza el model soterrat i en superfÝcieö.

Al Baix Ebre estÓ prevista la renovaciˇ de tot el parc de contenidors, aproximadament 1276, i es farÓ la posta a punt per deixar-los com a nous. Al MontsiÓ es preveu el subministrament de nous contenidors on, aproximadament el 70% seran contenidors soterrats i el 30% restant en superfÝcie. A mÚs, s'afegiran 26 noves illes en superfÝcie a Alcanar platja i, amb aix˛, el model 5 fraccions amb la recollida orgÓnica estarÓ implementat a tota la comarca del MontsiÓ.

Amb el nou contracte, l'horari del nou servei serÓ diŘrn, amb menys molŔsties quan a sorolls. TambÚ es preveu la millora de la freqŘŔncia de neteja de contenidors i del servei de repÓs, duplicant el nombre de furgons de repÓs existents i incrementant freqŘŔncies en temporada alta i setmana santa. AixÝ mateix, s'implementarÓ un servei de recollida de resta i orgÓnica porta a porta per a grans productors, a mÚs de 300 activitats (bÓsicament restauraciˇ) a la zona litoral. Un altre aspecte a destacar Ús l'˙s de noves tecnologies per assegurar la trašabilitat del servei, destacant una App de consulta del servei i d'entrada d'incidŔncies que estarÓ a disposiciˇ dels ajuntaments. Finalment, el servei de manteniment dels contenidors es durÓ a terme a travÚs d'un centre especial de treball (CET) per tal d'integrar als colĚlectius amb capacitats especials del territori per afavorir la integraciˇ d'aquests.

La transformaciˇ del sistema actual al nou servei s'anirÓ implementant de forma gradual. Al Baix Ebre el sistema estarÓ operatiu al febrer de 2019 i al MontsiÓ es preveu al juny de 2019.


Es presenta el nou servei de residus del MontsiÓ i Baix Ebre | Amposta.info


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)


Amposta.info, el digital de la ciutat d┤Amposta des de 1998 (Terres de l┤Ebre)

correu electr˛nic
Informaciˇ i avÝs legal

Amposta.info