AMPOSTA FAS GOIG

Enllestida la restauració dels objectes etnològics exposats a l'Espai Ebre km 0

La campanya de restauració s’ha realitzat amb el suport del Departament de Cultura

5/1/2017

Enllestida la restauració dels objectes etnològics exposats a l’Espai Ebre km 0 | Amposta.infoEl Museu de les Terres de l'Ebre ha finalitzat aquest passat mes de desembre la campanya de restauració dels objectes etnològics exposats al Centre d'Interpretació de l'Espai Ebre km 0.

La restauradora Maria Torta ha estat qui ha desenvolupat aquesta tasca al taller de restauració del Museu durant els mesos de juliol i agost de 2016, i en total ha intervingut vint-i-sis objectes procedents de donacions particulars de veïns d'Amposta, Freginals, la Galera, la Sénia, Tortosa i Vilalba dels Arcs.


Garantir el bon estat de conservació dels objectes etnològics

De forma periòdica, quan no anualment, el Museu de les Terres de l'Ebre organitza amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya campanyes de conservació-restauració, amb l'objectiu de garantir el bon estat de conservació dels objectes etnològics que formen part del seu fons, campanyes realitzades per personal tècnic especialitzat, en concret per restauradores professionals, amb una àmplia experiència, i amb coneixements acreditats sobre les problemàtiques de conservació i restauració que presenten els objectes etnològics.

Aquestes campanyes prioritzen en cada ocasió aquells objectes que presenten majors deficiències en la seva conservació física, o bé aquells que hagin de ser exposats al públic en alguna de les moltes activitats organitzades pel Museu, o en aquelles en les quals col·labora.

Les intervencions dutes a terme per Maria Torta durant la campanya ha estat documentada a través d'una fitxa tècnica de documentació, una per cadascun dels objectes intervinguts. Aquesta campanya ha estat supervisada pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBBM) de la Generalitat de Catalunya, institució dedicada a la conservació i restauració dels béns que conformen el patrimoni cultural moble català.
restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info