SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

L’empresa Kronospan compra l’hotel Montsià d’Amposta i un bloc de pisos a l’Aldea per allotjar els seus treballadors

La multinacional manté la previsió de produir el primer tauler de fusta a final d’any a la nova planta de Tortosa

etiquetes   noticies, economia, amposta, terres ebre, ocupacio

5/9/2022

L’empresa Kronospan compra l’hotel Montsià d’Amposta i un bloc de pisos a l’Aldea per allotjar els seus treballadors | Amposta.info Façana de l’Hotel Montsià


La multinacional de la fusta Kronospan ha comprat l’hotel Montsià d’Amposta i un bloc de pisos a l’Aldea per allotjar els seus treballadors. Davant la manca d’habitatge a les Terres de l’Ebre, l’empresa ha decidit adquirir aquests immobles i, així donar una resposta habitacional als 500 empleats estrangers que es dedicaran a muntar la maquinària de la nova planta de Tortosa. L’establiment hoteler té 52 habitacions mentre que a l’Aldea són 42 apartaments situats en una urbanització de quatre blocs, dels quals n’han comprat tres. En declaracions a l’ACN, el seu director general, Javier Macicior, ha afirmat que mantenen la previsió de produir el primer tauler de fusta a final d’any i de contractar unes 200 persones del territori.

El director general de Kronospan ha explicat que els primers dotze apartaments de l’edifici de l’Aldea estaran totalment moblats a partir d’aquest setembre. L’empresa ha comprat l’hotel Montsià i el bloc de 42 pisos per llogar els habitatges als seus treballadors davant de la poca oferta d’immobles disponibles a les Terres de l’Ebre. "Ens agrada tenir a prop de les fàbriques habitatges per a la gent que pugui venir, normalment tenim un hotel pels treballadors, com que és una situació una mica especial, de 500 persones de muntatge, volíem tenir disponibilitat", ha detallat Macicior. De fet, la multinacional té previst continuar amb els muntatges en els pròxims dos anys i s’ha plantejat aquestes adquisicions com una inversió.

Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha afirmat que van ser coneixedors de la compra de l’hotel Montsià quan es va fer el canvi de titularitat de l’immoble. Així mateix, el batlle ha explicat que van explorar la possibilitat de vendre la residència vella de gent gran del municipi, la qual disposa de 80 places, per donar resposta a la demanda de Kronospan. "La via que tenim com a administració pública per poder traslladar un bé a un privat és per subhasta o concessió i això complicava molt poder-ho fer", ha dit Tomàs. Per aquest motiu, es va descartar aquesta operació. "No tenim habitatge de lloguer per la gent que ve a estudiar al municipi o a les concentracions esportives", ha lamentat l’alcalde.


Kronospan no preveu més compres

Ara per ara, la multinacional no preveu comprar més immobles a la zona. "Amb aquestes compres ja tenim suficient, crec que no comprarem més", ha assenyalat el director general. A banda, molts treballadors han optat per llogar cases o hotels rurals o altres habitatges sense l’ajuda de la companyia.

Kronospan té previst produir el primer tauler de fusta a final d’any a la planta de Tortosa. Tot i que la fàbrica arrencarà al gener o febrer del pròxim any. L’empresa ja ha iniciat un procés de selecció i s’ha compromès a cobrir la immensa majoria de llocs de treball amb persones del territori, al voltant d’uns 200, que poden superar els 300 amb una segona línia de treball i multiplicar-se amb la implantació d’un clúster de la fusta entorn de la planta. "Hem de contractar moltíssima més gent, estem en un procés de formació, tenim processos productius que estan a Burgos, on tenim una fàbrica similar a la de Tortosa, els quals estan aprenent allí", ha destacat Macicior.

El director general de Kronospan també ha apuntat que el gruix de la contractació es farà a finals d’any. "Ara, no podem contractar molta gent perquè fins al desembre no poden estar allí, després tindrem pressa, serà una situació complicada", ha remarcat. "Estem molt contents, tot va extraordinàriament bé, tenim milions de problemes perquè en una inversió així sempre en sorgeixen, però la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i de l’Aldea està sent extraordinària, va tot segons procés", ha tancat Macicior.


Per: ACN

Foto: ACN Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info