Les activitats d’aquesta recreació històrica, que van començar el 17 de març amb el taller de cal·ligrafia romana, s’allargaran fins el 9 d’abril, quan finalitzarà l’expoclick diorama “El setge de Massada”. Entremig, tallers, conferències, recreacions i desfilades dels legionaris romans.
28/3/2017
Recreació de legionaris romans
En aquesta 5a Jornada de recreació històrica romana Els romans ens visiten coneixerem, mitjançant un espectacle de reconstrucció històrica per a tots els públics, les legions romanes, la base de la conquesta i l'imperi militar romà. Podrem conèixer qui la formava, com vivien i les principals armes i tàctiques militars de la mà del grup de reconstrucció històrica LEGIO VII GEMINA de TARRACO VIVA. A més de veure els legionaris amb tot el seu abillament, es podrà veure abans de la desfilada, al pati de l'Institut Ramon Berenguer IV, com era una tenda de campanya romana, quins estris i eines portaven en els seus desplaçaments i la reproducció a escala real d'alguna de les armes d'assalt que contribuïren a fer mortífer l'exèrcit romà.
Aquest any, les jornades comptem amb un col·loqui sobre el funcionament del senat romà i del senat actual, les similituds i diferencies entre els dos sistemes polítics així, com tot allò que encara perviu en els sistemes polítics europeus. També com a novetat, enguany hi haurà una comèdia teatral d'un autor clàssic com Plaute que ens presentarà El soldat fanfarró, el protagonista de la qual ha esdevingut un arquetip literari. D'altra banda, al museu hi haurà un diorama d'Expoclicks sobre el setge romà de Massada, que anirà acompanyat d'una breu explicació sobre els fets finals de la Gran Revolta del segle I a Judea contra els romans, que fou el final de l'Estat jueu antic i l'inici de la gran diàspora jueva, i de la monumental obra d'enginyeria que van realitzar els romans en el setge i atac de la fortalesa, últim reducte jueu, entrant en el terreny de la llegenda amb el suïcidi col·lectiu dels assetjats.
Com és habitual totes aquests activitats de difusió aniran acompanyades d'altres activitats paral·leles de tipus didàctic als centres d'ensenyament i de visites guiades en l'àmbit del món romà al Museu de les Terres de l'Ebre.
Els romans ens visiten va començar el març de 2013 amb l'objectiu pedagògic i educatiu de fer una immersió en la història, de conèixer en primera persona, a través de la recreació històrica, l'època romana. Durant aquests anys ha esdevingut un punt de trobada atractiu no només per a l'alumnat sinó també per als apassionats del món romà i el públic en general.
Taller pràctic de cal·ligrafia romana, celebrat durant els dies 17 i 18 de març
Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)
correu electrònic
Informació i avís legal