SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Els Paisatges a la taula

El Museu de les Terres de l’Ebre acull aquesta exposició que mostra l’evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història recent

1/3/2018

Aquest divendres a les 19.30 h s'inaugurà al Museu de les Terres de l'Ebre l'exposició "Els paisatges a la taula". La instal·lació està produïda per la Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya i mostra l'evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història recent i com la globalització ha transformat la producció, el consum i la varietat de productes que trobem a les taules catalanes.

Una altra temàtica tractada en l'exposició és la pèrdua del coneixement local i tradicional fruit de la globalització, així com l'alteració que pateixen els aliments que trobem als comerços.

A banda dels grans canvis que ha experimentat la gastronomia de Catalunya, també s'han dut a terme importants moviments de recerca i d'impuls que han iniciat formes de recuperació del patrimoni biològic, formes de producció respectuoses amb el medi ambient i la promoció del comerç de proximitat. Aquest tipus d'iniciatives també tenen el seu paper a l'exposició i busquen explicar la relació entre la nostra gastronomia i els nostres paisatges.

La mostra ja ha visitat diferents ciutats de Catalunya i en la seva visita al Museu de les Terres de l'Ebre s'han incorporat prop d'un centenar d'objectes etnològics pertanyents al fons del Museu, que reforcen el relat que recull l'exposició de la cuina ebrenca dins la cuina catalana.

L'exposició Els Paisatges a la Taula es podrà visitar fins el diumenge 1 d'abril.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info