BIGMAT CITY AMPOSTA

El Museu inaugura avui una exposició que recorre la història del cinema a les Terres de l'Ebre

L’exposició “Aquelles tardes... 120 anys de cinema a les Terres de l’Ebre” s’inaugurarà aquesta tarda a les 19.30 h i es podrà visitar fins el 21 de maig.

3/3/2017

El Museu inaugura avui una exposició que recorre la història del cinema a les Terres de l’Ebre | Amposta.info


Avui divendres 3 de març a les 19:30h, s'inaugura al Museu de les Terres de l'Ebre, l'exposició “Aquelles tardes... 120 anys de cinema a les Terres de l'Ebre”. La mostra recupera uns espais on la vida transcorria entre ombres mentre es vivien grans il·lusions. Uns espais, almenys la major part d'ells, avui desapareguts i en els quals, els que hi assistien assíduament, grans i petits, en guarden alguns dels seus millors records.

El cine, alhora espectacle, art i comunicació, és capaç de representar tant escenaris de la vida quotidiana com de generar mons de fantasia o de terror. Les seues imatges i guions han marcat sis generacions d'ebrencs, des de que fa 120 anys es van estrenar les primeres projeccions a Tortosa fins a l'actualitat amb els multicinemes d'Amposta i Roquetes o les sales del Circuit Escarceller a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre.

Els museus no només valoren el patrimoni del passat més remot, també treballen amb el patrimoni del present. Els edificis, els bens mobles, la cultura del lleure, la memòria oral associada al cine, forma ja part del patrimoni col·lectiu de les Terres de l'Ebre.

L'exposició, que es podrà visitar fins el proper 21 de maig, convida al visitant a reviure com el cine ha esdevingut una de les principals manifestacions dels canvis culturals que s'han produït al segle XX a les Terres de l'Ebre, i a compartir i recordar la sociabilitat i les emocions que el cine ha despertat en tots nosaltres.


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info