EbreActiu, revista d´oci actiu

El Museu acull una exposició que posa en valor l'arquitectura tradicional catalana

Aquest proper divendres 21 d’abril el Museu de les Terres de l’Ebre inaugura l’exposició itinerant “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya”

19/4/2017

El Museu acull una exposició que posa en valor l’arquitectura tradicional catalana | Amposta.info Mas de Font o Casa dels Parallamps, a la partida Panissos


Aquest proper divendres 21 d'abril el Museu de les Terres de l'Ebre inaugura l'exposició itinerant “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya”. La mostra ha estat concebuda com una eina per posar en valor l'arquitectura tradicional catalana en tota la seva diversitat territorial i tipològica, des d'una perspectiva etnològica.

Presenta una reflexió entorn d'aquesta arquitectura com a element clau en la configuració del paisatge arreu de Catalunya, és a dir, com un producte de la relació que s'ha establert, al llarg del temps, entre els éssers humans i l'entorn, on tant els diferents elements construïts i la seva distribució pel territori com les seves formes i materials, són un element clau de la configuració de del paisatge, en contextos tan diversos com l'alta muntanya, la costa, les terres de secà, l'horta i les planes de regadiu.

També planteja elements sobre l'estat actual d'aquest tipus de construccions tradicionals, tot reflexionant sobre el seu futur a partir de l'actualització dels seus usos i funcions.

L'exposició, que es podrà visitar fins el 3 de juliol, ha estat impulsada i concebuda per les entitats de la Xarxa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, de la qual el Museu de les Terres de l'Ebre en forma part, i produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En són els comissaris Fabien Van Geert, doctor en museologia, i Ferran Estrada, doctor en antropologia social, ambdós adscrits a la Universitat de Barcelona.

Un cop finalitzi l'acte d'inauguració hi haurà la presentació i la cata de dos vins del celler Altavins (DO Terra Alta).


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info