SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

El Museu acollirà un cicle de xerrades per trencar mites sobre la desigualtat de gènere

El cicle té com a objectiu de trencar mites sobre la desigualtat de gènere en l’Europa del segle XXI amb ponències de professorat de la Universitat Rovira i Virgili - URV que participa en projectes de formació en integració europea i gènere en sis països

14/2/2017

El Museu acollirà un cicle de xerrades per trencar mites sobre la desigualtat de gènere  | Amposta.infoAquest proper dijous 16 de febrer s'encetarà el cicle de xerrades-col·loqui Trencant mites sobre la desigualtat de gènere a l'Europa del segle XXI, en el que s'abordarà l'estat actual de la igualtat de gènere en diversos àmbits de la vida com el social, jurídic, econòmic o laboral. En les quatre ponències programades, conduïdes per especialistes en la matèria, es buscaran nous punts de vista sobre cadascun dels temes tractats i es farà una reflexió a través del debat posterior, integrant el coneixement teòric amb el pràctic.

Les persones que dinamitzaran les sessions del cicle són professors de la URV que participen del projecte G-NET, una xarxa internacional d'universitats que imparteixen formació en integració europea i gènere en sis països. Així doncs, en aquest cicle s'intentarà explicar els rols dels homes i les dones en el treball i la cura, a analitzar la publicitat sexista, el paper del cinema i els estereotips de gènere, i el perquè els homes són més pobres que les dones.

La jornada està oberta al públic en general, a les persones sensibilitzades en aconseguir la igualtat de gènere a tots els nivells i a tots aquells professionals que treballen en algun dels sectors en els que la jornada focalitza el debat i la reflexió.

Totes les sessions tindran lloc a les 19.30 h del vespre a la sala d'actes del Museu de les Terres de l'Ebre i estan organitzades per l'Antena del Coneixement URV a Amposta, G-NET, Erasmus+Programe EU, Consell Comarcal Montsià, Ajuntament Amposta i Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre. 


PROGRAMA 

  • 16 de febrer a les 19.30 h “Homes i dones, entre el treball i la cura” a càrrec de la Dra. Paloma Pontón, sociòloga i membre del grup de recerca de la URV "Social and Business Research Lab" 

  • 9 març a les 19.30 h “T'agrada conduir? A les dones també. Analitzem la publicitat sexista” a càrrec de la Dra. Ana Giménez , professora de Dret Civil de la URV. 

  • 20 abril a les 19.30 h “Cinema i estereotips de gènere: sempre ens quedarà París?” a càrrec del Dr. Víctor Merino, professor de Filosofia del Dret a la URV i especialista en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional. 

  • 25 maig a les 19.30 h “Pobresa i exclusió social. Per qué els homes són més pobres que les dones?” a càrrec del Dr. Francesc Valls Fonayet, professor de Sociologia a la URV.


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info