BIGMAT, la botiga del bricolatge i la reforma

La nit del diumenge, 26 de març, s’adopta l’horari d’estiu i s’avança una hora el rellotge

Aquest canvi posa inici al període de set mesos d’horari d’estiu per al 2017 i és una mesura establerta per la Unió Europea

24/3/2017

La nit del diumenge, 26 de març, s’adopta l’horari d’estiu i s’avança una hora el rellotge | Amposta.info El rellotge s'avançarà una hora a les dos de la matinada, que passaran a ser les tres


La matinada del proper diumenge, 26 de març, el rellotge s'avançarà una hora a les dos de la matinada, que passaran a ser les tres. Aquest canvi, que posa inici al període de set mesos d'horari d'estiu per al 2017, és una mesura establerta per la Unió Europea i que es fa de forma harmonitzada a una vuitantena de països de tot el món.

L'objectiu del canvi horari és l'adaptació de l'horari a la llum del dia, de manera que es maximitzi l'aprofitament del Sol com a font lumínica. La mesura té l'origen l'any 1974, quan l'encariment del petroli va generar la necessitat de reduir el consum d'energia i es va optar per avançar una hora el rellotge els mesos d'estiu per tal de no desaprofitar les hores de sol del matí i així reduir la despesa energètica associada a l'ús de llum artificial.

La millora de les tecnologies d'il·luminació, amb solucions més eficients com les llums LED, ha mitigat l'impacte del canvi d'hora sobre el consum d'energia. Tanmateix, l'aprofitament de l'energia del Sol com a mesura d'estalvi i eficiència energètica presenta encara un gran potencial de creixement a través de solucions com l'autoconsum fotovoltaic.


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info