Eports Ample de Banda i Internet

Dinamitzadors cívis per millorar la relació entre centres de joves emigrats sols i el seu entorn

A finals del 2019, noranta-tres dinamitzadors van començar a treballar en 54 municipis, un dels quals Amposta

etiquetes   noticies, ciutat, amposta, integració

24/2/2020

Dinamitzadors cívis per millorar la relació entre centres de joves emigrats sols i el seu entorn | Amposta.info


Un total de 93 dinamitzadors cívics van començar a treballar a finals del 2019 en 54 municipis, entre els quals Amposta, on hi ha centres de joves emigrats sols. Un d'aquest municipis és La funció d'aquesta nova figura és fer d'enllaç entre els centres i el seu entorn i contribuir a què l'acollida i la inclusió d'aquests nois sigui la millor possible. En resum, és facilitar la integració dels centres de protecció de menors amb un treball comunitari que faciliti l’acollida dels menors al municipi.

A Catalunya funcionen actualment un total de 352 centres que acullen uns 4.300 menors estrangers no acompanyats, ja sigui en pisos on viuen tres o quatre joves, centres amb entre 10 i 20 places i altres més grans que es van haver d’obrir urgentment fa dos anys davant l’arribada massiva d’aquests menors, la majoria procedents del Marroc i altres punts d’Àfrica.

Els dinamitzadors han estat contractats per ajuntaments i consells comarcals, però han estat finançats al 100% pel Departament mitjançant el contracte programa de serveis socials, que inclou aquesta figura per primera vegada.


Per: Redacció

Foto: Pixabay


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info