Centre Òptic l´Esguard. Gratis les teves segones ulleres de sol (consulta condicions als nostres centres. Promoció vàlida fins al 10/9/2022)

Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

Aquest dimarts 2 d’abril, el Mercat Municipal d’Amposta s’il·luminarà de blau com a mostra de la solidaritat amb el col·lectiu de persones amb transtorn del espectre de l’autisme i les seves famílies

2/4/2019

Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme | Amposta.info


El 2007, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per unanimitat el 2 d’abril com el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme (A/RES/62/139). Després de l’entrada en vigor de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, es va designar aquest dia per subratllar la necessitat d’ajudar a millorar la vida dels nens i adults que pateixen aquest trastorn perquè puguin portar una vida plena i satisfactòria. Des de llavors, organitzacions dedicades a l’autisme a tot el món han col·laborat per donar a conèixer aquest dia.

L'Ajuntament d'Amposta se suma a aquesta celebració i com a mostra de solidaritat amb el col·lectiu de persones amb transtorn del espectre de l’autisme i les seves famílies, aquesta nit el Mercat Municipal d’Amposta s’il·luminarà de blau.


Prop de 75.000 persones amb autisme a tot Catalunya

El Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) és un trastorn neurobiològic del desenvolupament, que es manifesta durant els tres primers anys de vida i que perdurarà al llarg de tot el cicle vital. Els símptomes fonamentals de l’autisme són dos: deficiències persistents en la comunicació i en interacció i reciprocitat social i patrons restrictius i repetitius de comportament, interessos o activitats.

És més freqüent del que ens pensem: afecta a 1 de cada 100 persones (segons el DSM-5). Podem estimar que a Catalunya, amb set milions i mig d’habitants, hi ha prop de 75.000 persones afectades, en major o menor grau. En el 50 % dels casos, hi ha una discapacitat intel·lectual associada, de grau divers. Afecta més als homes que a les dones, en una proporció de 4 a 1. 

La cura i dedicació que requereix la persona afectada de TEA és molt exigent per a la família. Els pares estan exposats a múltiples reptes, que tenen un impacte fort en el nucli familiar (emocional, econòmic i social) i necessiten, per tant, suport professional continuat.


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info