BIGMAT CITY AMPOSTA

Detinguts tres homes a Amposta per segrestar-ne un altre al qual havien torturat durant 30 hores

Els segrestadors demanaven als familiars 10.000 euros per alliberar-lo. Víctima i raptors es coneixien ja que vivien a l’Índia en pobles molt propers

10/9/2019

Detinguts tres homes a Amposta per segrestar-ne un altre al qual havien torturat durant 30 hores | Amposta.info


Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir el 6 de setembre tres homes per segrestar-ne un altre a Amposta. Als arrestats, de 24, 33 i 36 anys i de nacionalitat índia, se’ls considera presumptes autors dels delictes de segrest, lesions, tracte degradant i vexatori i robatori amb violència.

El dia 5 de setembre els Mossos de la comissaria d’Amposta van rebre la denúncia telefònica d'un home des de l’Índia que assegurava que havien segrestat al seu cunyat a Amposta. Els raptors es van posar en contacte telefònic amb la germana de la víctima a l’Índia i li van fer saber que tenien retingut el seu germà. Demanaven 450.000 rúpies, uns 10.000 euros, abans del dia 9 de setembre per alliberar-lo ja que, si no satisfeien el pagament, amenaçaven que el matarien. Per demostrar que realment el tenien retingut van enviar als familiars diverses fotografies on s'hi podia veure al segrestat lligat i amb diverses contusions.

La DIC va iniciar una investigació per localitzar la víctima i assessorar els familiars. Fruit de les diligències policials es van identificar una part dels segrestadors i es va determinar que la víctima podria estar retinguda a Amposta en el domicili d’un dels raptors.

Els investigadors van tenir accés a dues informacions importants: d'una banda que coneixen la víctima, a la seva família i que vivien a l’Índia en pobles molt propers i, de l'altra, que el segrest s’havia dut a terme per reclamar un deute que la víctima havia contret amb un d’ells. Justament és aquest home qui havia ideat el segrest i el 4 de setembre, amb el pretext de resoldre els problemes que tenien, va proposar a la víctima d’anar al seu domicili. Un cop allà i amb l’ajuda de tres homes, el van lligar i el van començar a colpejar, vexar i insultar.

La víctima va ser sotmesa a vexacions i agressions contínues durant gairebé 30 hores. Els segrestadors ho van gravar amb el telèfon mòbil i van enviar les imatges als familiars amb l'objectiu de pressionar-los perquè fessin efectiu el pagament del rescat.

El 5 de setembre els investigadors ja tenien identificats els autors del segrest i el lloc de la custòdia però el fet que la família realitzés un pagament parcial del rescat des de l'Índia va precipitar els esdeveniments ja que, aleshores, els raptors van decidir alliberar l'home cap a les 21:00 hores. Hores més tard, els mossos van poder detenir a Amposta tres dels quatre segrestadors.

La matinada del 6 de setembre es va realitzar l’entrada i escorcoll al domicili on havia estat retinguda la víctima. Al domicili els policies hi van localitzar diversos objectes de la víctima i elements que acreditaven la participació dels arrestats en el segrest i les agressions.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial el diumenge 8 de setembre i el jutge va decretar ingrés a presó per a dos d’ells i llibertat amb càrrecs per al tercer. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info