CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Descobrir el Delta quan es pon el sol

MónNatura Delta de l’Ebre posa en marxa aquest estiu “Contalles del Delta, una visita teatralizada, amb tast gastronòmic, per conèixer les tradicions i costums del Delta de l’Ebre

13/7/2017

Descobrir el Delta quan es pon el sol | Amposta.info


Aquest divendres 14 de juliol comença a MónNatura Delta de l'Ebre una activitat especial per als vespres d'aquest estiu, que s'allargarà fins el proper 15 de setembre. Sota el nom de “Contalles del Delta”, l'equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera descobreix els costums, les tradicions i la gastronomia del Delta de l'Ebre.

El Delta de l'Ebre és un territori especial que amaga moltes sorpreses. Un dels seus tresors és el tardet, el moment en què el paisatge es transforma i es tenyeix amb els colors de la posta de sol. Amb aquesta nova visita teatralitzada s'aprecien de gran manera els canvis de colors del paisatge del Delta mentre un personatge errant parla de la gent, del paisatge o els plats típics del Delta.

Els visitants són rebuts per aquest personatge a la seva arribada al centre. De la mà del seu relat, es descobreixen trets tan característics de la zona com la sal o els arts de pesca. Explicant les vivències d'un antic mestre saliner, els visitant poden veure tot el procés de la producció de la sal, i fins i tot provar-la in situ. Al peu de les salines del centre, es dóna a tastar la flor de sal, amb una barreja que els mateixos visitants preparen amb romer, farigola i oli.

La gastronomia té un paper important a “Contalles del Delta”. En la part final de la visita, i mentre s'explica la història de la masovera que cuidava aquest espai, s'ofereix un tast de diferents plats i productes gastronòmics que són fruit del territori. En el mateix moment que es gaudeix de la màgia de la posta de sol, els assistents poden degustar els famosos musclos del Delta, i descobrir el gust especial de les torradetes amb anguila fumada i del pernil d'ànec, maridat amb una copa de vi.

L'experiència de la visita es completa amb l'espectacle que suposa contemplar les aus de la Tancada i de les antigues salines de Sant Antoni, que es poden observar tranquil·lament amb els telescopis instal·lats al Mirador 360 graus, a tocar de la Llacuna de la Tancada, vora de la mar i amb vistes que arriben fins als Ports i la Serra del Montsià.


MónNatura Delta de l'Ebre

MónNatura Delta de l'Ebre és un projecte de la Fundació Catalunya La Pedrera, inaugurat el 2012, que convida a fer un viatge que combina terra i mar, aigua dolça i aigua salada, peixos i aus excepcionals.

Situat a la llacuna de la Tancada, en un paratge únic per a la concentració de fauna, MónNatura Delta de l'Ebre permet descobrir un entorn natural de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l'Europa occidental. La Fundació Catalunya La Pedrera està compromesa amb la preservació i gestió del patrimoni natural i treballa per la sensibilització i l'educació ambiental. També ofereix oportunitats als que més ho necessiten, fomenta el talent, la creació, l'educació, i la cultura.


Descobrir el Delta quan es pon el sol | Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info