Eports Ample de Banda i Internet

Denuncien cinc correbous a Amposta, l’Aldea, Lligallo del Gànguil i Vidreres per suposat maltractament animal

Anima Naturalis sosté que es van treure vaquetes sense autorització i que dos bous van morir després dels actes

etiquetes   noticies, societat, bous, amposta, delta ebre

12/9/2022

Denuncien cinc correbous a Amposta, l’Aldea, Lligallo del Gànguil i Vidreres per suposat maltractament animal | Amposta.info Acte taurí a les festes majors de Vidreres


L’entitat Anima Naturalis denuncia davant del Departament d’Interior cinc espectacles amb bous que van tenir lloc a Amposta, l’Aldea, Lligallo del Gànguil (Baix Ebre) i Vidreres (la Selva) aquest estiu per suposat maltractament animal i incompliment de la normativa que regular aquestes esdeveniments. Concretament, retreuen que s’han organitzat actes sense autorització, l’ús d’un mateix animal en un termini inferior a les 24 hores, desplomament de bous per esgotament, ús d’un toro no apte, llançament de pirotècnica dins de la plaça amb els animals dins i la suposada mort d’un dels bous després de ser embolat. Les denúncies van dirigides als ajuntaments i comissions de bous organitzadores dels espectacles.

Segons la mateixa Anima Naturalis, les infraccions podrien ser constitutives de sancions de fins a 150.000 euros. Aquest seria el cas de Vidreres, l’únic municipi de les comarques gironines que encara organitza aquest tipus d’actes. Denuncien que van fomentar els participants, amb un correbou enllaçat després de la nit de festa, "a exposar-se a situacions d’alt risc" i que van soltar una vaqueta sense permís, una "infracció molt greu" que estaria sancionada entre els 60.001 i 150.000 euros de corroborar-se. L’entitat assegura, a més, que aquesta mateixa vaqueta havia estat utilitzada el dia anterior sense haver deixat passar les 24 hores que marca la llei.

En el cas d’Amposta, denuncien la mort d’un bou, suposadament, després de ser embolat. Reclamen les actes dels veterinaris com única forma d’esbrinar què va passar i lamenten que l’única forma d’accedir a aquest document sigui a través d’una denúncia administrativa.

A l’Aldea, denuncien que un bou capllaçat hauria mort el 13 d’agost després de desplomar-se al final del recorregut. L’entitat sospita, d’altra banda, que el dia 18 es va utilitzar un animal no apte segons el veterinari, que podria no haver disposat de la preceptiva guia sanitària pel moviment dels animals, i malgrat tot va acabar sent utilitzada en l’espectacle.

Per últim, a Lligallo del Gànguil, municipi de Camarles, retreuen que es va utilitzar pirotècnia, traques i coets durant cinc minuts abans de començar el concurs d’emboladors i mentre els animals estaven dins de la caixa a la mateixa plaça. Creuen que, si bé la llei no prohibeix específicament aquests elements, el seu ús "innecessari" els va produir "estrès, temor i angoixa".


Per: ACN

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info