AMPOSTA FAS GOIG

El curs escolar comença a Amposta amb més de 3.000 alumnes matriculats

Per primer cop després de dos anys de pandèmia, el curs escolar s’inicia sense restriccions i amb total normalitat

etiquetes   noticies, ciutat, educació, formació, escolars, amposta

6/9/2022

El curs escolar comença a Amposta amb més de 3.000 alumnes matriculats | Amposta.info


Més de 2.200 alumnes de les llars d'infants, educació infantil i educació primària tornen a les aules d'Amposta, aquest dilluns 5 de setembre. Per primer cop després de dos anys de pandèmia, el curs escolar s'inicia sense restriccions i amb total normalitat. L'alcalde, Adam Tomàs, posava en valor que l'Ajuntament ha posat, un any més, els recursos municipals a disposició dels centres educatius: "L'educació dels xiquets i xiquetes és responsabilitat de totes i tots i així ho seguim assumint des de l'Ajuntament perquè els centres puguin tirar endavant els seus projectes educatius", deia Tomàs, qui afegia que "de l'1 de gener del 2021 a avui, Amposta ha crescut en 1.000 habitants, el que també es reflecteix a les aules". La capital del Montsià compta amb una vintena de centres educatius que engloben des de la primera infància als estudis postobligatoris.

Enguany s'han matriculat més de 3.300 alumnes, dels quals uns 200 a les llars d'infants, prop de 660 a educació infantil, fins a 1.400 a educació primària i un miler a educació secundària, tot i que aquests últims no començaran el curs fins dimecres. Unes xifres a les quals s'han de sumar les dels estudis postobligatoris, des de l'alumnat de batxillerat i cicles formatius del Ramon Berenguer IV, l'Institut Montsià, l'Institut de Tecnificació i l'Escola Agrària o els dels altres centres educatius com la UEC, ESARDI, el Centre de Formació d'Adults, Euses i les escoles de música i dansa, entre d'altres.


Suport als centres i a les famílies

Quant als recursos que l'Ajuntament habilita per als centres educatius, famílies i alumnat, destaca el projecte carmanyola que per tercer any consecutiu s'ha posat en marxa a l'Escola del Poble Nou, on aquest curs hi ha 16 infants matriculats, per mantenir l'oferta de l'escola rural. En aquest centre també s'ha millorat el pati de l'escola, una actuació que s'ha realitzat a diferents centres de la ciutat com al Miquel Granell, al Consol Ferré, alhora que s'ha creat una nova zona verda a l'Institut escola Agustí Barberà. Altres actuacions que afecten escoles i instituts són la urbanització del carrer Itàlia, prop del Consol Ferré, o la del carrer França, millorant l'entorn del Centre de Tecnificació. D'altra banda, també s'han executat tasques de pintura a l'Institut Escola Agustí Barberà i se segueix treballant en el projecte del nou gimnàs del Soriano Montagut, sobre el qual s'està a punt de presentar el projecte.

Paral·lelament, es mantenen les ajudes a la socialització de llibres, les subvencions a les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) per contractar les vetlladores de menjador per a l'alumnat amb necessitats especials o els ajuts a estudis superiors.

Augment de l'oferta formativa

El curs escolar 2022/2023 comptarà també amb una oferta formativa més àmplia pel que fa als estudis postobligatoris. Per una banda, ESARDI estrena el cicle superior de Projectes i direcció d'obres de decoració perfil professional en Bioconstrucció – Interiorisme, una formació que s'alinea amb la zona on vivim, declarada reserva de la biosfera. D'altra banda, també es posa en marxa el Cicle de grau superior d'Animació 3D, entorns interactius i videojocs, uns estudis únics a la comarca pel que fa a centres públics i que es duran a terme a l'edifici de Lo Sindicat en col·laboració amb el departament d'Educació, l'Institut Montsià i l'Ajuntament d'Amposta.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info