EbreActiu, revista d´oci actiu

Coquetes de Sant Blai

Hi ha la tradició molt antiga d’elaborar unes coquetes, que es portaven a beneir aquest dia i es reservaven per a quan es tenia mal de gola

Coquetes de Sant Blai | Amposta.info

La festivitat de Sant Blai se cel·lebra el dia 3 de febrer i és tradició a les nostres terres elaborar per aquest dia unes coquetes fetes amb sagí. Abans d'enfornar es marquen amb una creu i, un cop cuites, es porten a beneir a l'església. Tot i que el costum de fer a casa coquetes per Sant Blai s'està perdent, la majoria de forns i pastisseries de la nostra ciutat encara segueixen aquesta tradició. Aquest dia també és tradició portar a beneir maçanes, que serviran per prevenir el mal de gola. 

Ingredients

  • 200 grs. de sagí 
  • 200 grs. de sucre
  • 2 ous 
  • 2 paperets de grasiosa 
  • Farina: la que entre 
  • Pell de llima ratllada 


Elaboració:

Barrejar els ous amb el sucre. Afegir la llima ratllada, el sagí i els paperets de grasiosa (el sagí el treurem de la nevera un parell d'hores abans per a el puguem treballar bé). 

Afegir la farina poc a poc, fins que la massa agafi prou consistència per poder fer unes boletes. Agafar porcions de la massa i fer unes boletes que anirem posant en una placa de forn. Les axafarem una mica amb els dits. Deixar prou espai entre coqueta i coqueta perquè durant la cocció ens augmentaran. 

Marcar amb un motlle en forma de creu. Si no en tenim ho podem fer amb qualsevol altre o bé deixar-les sense marcar. 

Coure al forn a 170/180º durant uns 15 minuts o fins que estiguen daurades.


Nota: de marcadors amb la creu se'n poden trobar a una de les parades d'artesans de la Festa del Mercat a la Plaça.


Coquetes de Sant Blai Coquetes de Sant Blai Coquetes de Sant Blai Coquetes de Sant Blai Coquetes de Sant Blai Coquetes de Sant BlaiAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info