MiYOSMART, la forma intelĚligent de tractar la miopia dels teus fills. Segura, eficaš i no invasiva.

Convertim el MontsiÓ en la comarca mÚs neta amb la iniciativa MontsiÓ Clean Up Challenge

Els municipis que sĺhan adherit al Catalunya Clean Up Challenge per formar part de la iniciativa MontsiÓ Clean Up Challenge sˇn: Alcanar, Amposta, Freginals, Godall, Masdenverge, els Muntells, Sant Carles de la RÓpita, Sant Jaume dĺEnveja, Santa BÓrbara, la SÚnia i Ulldecona

etiquetes   noticies, entorn, medi ambient, amposta, montsia

17/5/2021

Convertim el MontsiÓ en la comarca mÚs neta amb la iniciativa MontsiÓ Clean Up Challenge | Amposta.info


El Consell Comarcal del MontsiÓ, juntament amb el repte Catalunya Clean Up Challenge i onze ajuntaments de la comarca, ha impulsat la iniciativa MontsiÓ Clean Up Challenge. L'objectiu Ús motivar a totes les ve´nes i ve´ns de la comarca a recollir els residus que es troben en els espais naturals. ź╔s imprescindible conscienciar la ciutadania de la importÓncia de no embrutar i netejar el nostre entorn. Els residus sˇn una problemÓtica ben present en l'actualitat i des de l'ens comarcal tenim molt clar que volem estar al costat de la soluciˇ╗, apunta el president del Consell Comarcal del MontsiÓ, Joan Roig.

Per participar-hi nomÚs cal descarregar-se l'aplicaciˇ de m˛bil gratu´ta Litterati, unir-se al repte amb les etiquetes #Montsia i #Catalunya i tenir ganes de millorar l'entorn. Quan es troba algun residu cal fer-li una foto i recollir-lo. La mateixa app Litterati geolocalitza automÓticament l'objecte fotografiat i tambÚ permet posar etiquetes d'all˛ que s'ha trobat, el seu material i la seva marca. źL'app Litterati ens permet empoderar la gent per recollir dades i convertir-les en informaciˇ a partir de la qual es poden buscar solucions. Per exemple, a travÚs de la colĚlaboraciˇ amb l'ens comarcal, estem involucrant les escoles i sˇn diversos els instituts del MontsiÓ que estan involucrant l'alumnat per crear els seus propis reptes (connectats al MontsiÓ Clean Up Challenge) i ajudar-los a analitzar les dades per trobar i implementar solucions. Estem creant una gran comunitat amb un objectiu en com˙ i Ús aixÝ, tots junts, com tenim mÚs possibilitats de generar un impacte╗, explica Robert Garcia, impulsor del Catalunya Clean Up Challenge.

De moment, els municipis que s'han adherit al Catalunya Clean Up Challenge per formar part de la iniciativa MontsiÓ Clean Up Challenge sˇn: Alcanar, Amposta, Freginals, Godall, Masdenverge, els Muntells, Sant Carles de la RÓpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa BÓrbara, la SÚnia i Ulldecona. źLa implicaciˇ de les diferents poblacions de la comarca ha estat essencial per poder tirar endavant el repte a nivell del MontsiÓ. Des de les diferents regidories de Medi Ambient del MontsiÓ ja s'estan organitzant diverses accions per recollir els residus de l'entorn i fer pedagogia entre la poblaciˇ ╗ explica el conseller comarcal de Medi Ambient, Miquel Subirats.

De moment ja hi ha prop de 1.000 persones inscrites al Catalunya Clean Up Challenge, sˇn gairebÚ 200 municipis i mÚs de 30 comarques les que hi formen part. Mentre que ja hi ha una setantena de persones unides a la iniciativa MontsiÓ Clean up Challenge que tot just arrenca p˙blicament aquest 17 de maig, coincidint amb el Dia Mundial del Reciclatge.


Per: Redacciˇ

Foto: Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d┤Amposta des de 1998 (Terres de l┤Ebre)

correu electr˛nic
Informaciˇ i avÝs legal

Amposta.info