EbreActiu, revista d´oci actiu

El Consorci per a la Normalitzaciķ Lingüística presenta una web per aprendre gramātica segons el nivell de coneixements de catalā

Aquest recurs estā disponible per a qualsevol aprenent o usuari de catalā i alhora és una eina útil per al professorat

etiquetes   #

15/11/2022

El Consorci per a la Normalitzaciķ Lingüística presenta una web per aprendre gramātica segons el nivell de coneixements de catalā | Amposta.info


El Consorci per a la Normalitzaciķ Lingüística (CPNL) posa a disposiciķ de tothom un nou apartat al web dedicat a la gramātica del catalā. L'eina pretén ser un recurs de capįalera per a qualsevol aprenent o parlant de catalā i una eina per al professorat de llengua catalana a qualsevol centre d'ensenyament. Durant el curs 2021-22 aquesta gramātica s'ha utilitzat dins del CPNL com un complement per a l'aprenentatge dels alumnes dels 22 centres de normalitzaciķ lingüística.

El nou recurs destaca per l'estructuraciķ del contingut segons els nivells dels cursos de catalā del CPNL. D'aquesta manera, els continguts s'ajusten al nivell d'aprenentatge de cada alumne, des del primer curs de nivell bāsic fins al nivell superior. L'eina es vertebra a partir de quatre grans apartats que contenen tots els camps essencials de la llengua catalana: ortografia i fončtica, morfosintaxi, lčxic i textual. A banda de l'organitzaciķ per grau i nivell, la pāgina també disposa d'un cercador a partir de paraules clau que introdueixi l'usuari o bé d'una cerca avanįada que permet filtrar segons tipologia, categoria i nivell. Tots aquests aspectes converteixen la Gramātica per aprendre catalā al CPNL en una eina útil per a tots els aprenents, independentment de la competčncia lingüística de quč disposin.

Aquesta gramātica estā concebuda per ser una eina didāctica i entenedora. Per aixō els materials que la formen tenen un enfocament basat en la comunicaciķ i estan organitzats pels aspectes Ortografia i Fončtica, Morfosintaxi, Lčxic, Textual i Visual. Les pāgines dels nivells bāsic i elemental incorporen recursos interactius basats en la gramātica cognitiva, alguns dels quals amb āudios, i combinen l'explicaciķ teōrica amb exercicis prāctics que permeten consolidar el coneixement de l'alumnat. El contingut de la Gramātica per aprendre catalā al CPNL és una publicaciķ que es va actualitzant de forma constant i que s'ha construīt grācies a les aportacions del professorat i les propostes de l'alumnat.

Del setembre de 2021 —quan es va posar en línia el lloc web per a l'alumnat i el professorat del CPNL— fins a dia d'avui ha rebut 1.317.735 visites, amb un total de gairebé 200.000 usuaris. Entre les pāgines més consultades, destaquen les dedicades als verbs, als pronoms febles o als numerals.

Consorci per a la Normalitzaciķ Lingüística

El Consorci per a la Normalitzaciķ Lingüística (CPNL) és un ens del sector públic format per la Generalitat de Catalunya i 137 administracions públiques (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) que té l’objectiu de facilitar el coneixement i l’ús del catalā a la poblaciķ adulta i la promociķ territorial de la llengua.

Adscrit a l'Administraciķ de la Generalitat de Catalunya, per mitjā de la Secretaria de Política Lingüística, actualment disposa d'una xarxa territorial de 22 centres de normalitzaciķ lingüística i 146 punts d'atenciķ arreu de Catalunya. El treball en xarxa i el compromís de les diverses institucions que en formen part, fan del CPNL un agent clau per a la cohesiķ social del país.


Per: Redacciķ

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info