BIGMAT CITY AMPOSTA

Conserva de tomata (tomata embotellada)

Conserva de tomata (tomata embotellada) | Amposta.info


Antigament, la conserva de tomata es feia amb "botelles". Després de pelar les tomates, es trituraven amb un molinet i s'introduien a la botella. Un cop plena es tancava amb un tap de suro i es reforçava amb fil de cànem. D'aquí prové el nom "embotellar tomata". Aquest procés, que era molt laboriós, va canviar amb la popularització de l'ús dels pots de vidre. Amb aquest envàs, les tomates, un cop escaldades i pelades, s'introdueixen senceres o només partides per la meitat. 

Tot i que a les ferreteries es poden comprar envasos nous, normalment s'utilitzen els que al llarg de l'any s'han comprat plens de llegums, maionesa, melmelades, etc. És costum embotellar en família i, si és possible, a una caseta a la ribera o a la garriga, ja que, per coure la conserva, es fa un foc amb llenya i es posa a bullir un bidó ben gros on es posaran els pots.


Ingredients

  • Tomàquets madurs 
  • Pots de vidre per envasar


El procediment d'embotellar és ben simple. Es cullen les tomates i es deixen reposar durant dos o tres dies per a que siguin ben madures.  

Es netegen i es pelen amb un ganivet o bé s'escalden amb aigua ben calenta, ja que d'aquesta manera és més facil pelar-les. Després es parteixen en dos o tres trossos i es posen dintre els pots. Un cop plens es tapen i es posen a bullir en un olla o bidó (dependrà de la quantitat de pots a coure) durant mitja hora. Quan l'aigua sigui freda, es retiren els pots i es guarden en un lloc fresc per anar consumint durant l'any.

Conserva de tomata (tomata embotellada) Conserva de tomata (tomata embotellada) Conserva de tomata (tomata embotellada) Conserva de tomata (tomata embotellada) Conserva de tomata (tomata embotellada) Conserva de tomata (tomata embotellada)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info