EbreActiu, revista d´oci actiu

Conferència: Nius de tortugues a les nostres platges. La visita d'una vella amiga

L’activitat es realitza en motiu de la 27a edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya

etiquetes   noticies, natura, conferencies, amposta, museu terres ebre

9/11/2022

Conferència: Nius de tortugues a les nostres platges. La visita d’una vella amiga | Amposta.info


Aquest mes de novembre es celebra a Catalunya la 27a edició de la Setmana de la Ciència. Es tracta d'una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació dins de la qual es programen un ampli ventall d'activitats de divulgació científica arreu del nostre territori.

Com cada any, el Museu de les Terres de l'Ebre i el Parc Natural del delta de l'Ebre participen en les activitats de la Setmana de la Ciència programant la conferència “Nius de tortugues a les nostres platges. La visita d'una vella amiga”. La xerrada, que tindrà lloc a la sala d'actes del Museu el divendres 18 de novembre a les 19.30 h, anirà a càrrec de Glòria Fainé Sanllehí, tècnica de projecte "Caretta a la vista!" i graduada en Ciències Ambientals per la UdG.

La tortuga babaua (Caretta caretta) es una espècie amenaçada, catalogada a nivell mundial com a Vulnerable per la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (IUCN, 2015), i que al Mediterrani normalment fa la posta a les costes orientals (Xipre, Grècia, Turquia, etc.). No obstant això, en els últims anys s'han detectat postes o intents de postes al Mediterrani occidental, especialment a les costes andaluses, valencianes, balears i catalanes.

El projecte Caretta a la Vista! pretén ser un projecte de divulgació de l'espècie en què els ciutadans tinguin totes les eines per detectar i reconèixer un eventual rastre o niu de tortuga marina a les nostres platges, i poder actuar adequadament davant un possible albirament de tortuga babaua. A la conferència la Glória Fainé ens explicarà en que consisteix el projecte "Caretta a la vista!", i també parlarà de la situació actual de les tortugues marines a les nostres costes i quins poden ser les causes que les han dut a nidificar en les nostres platges.


Per: Redacció

Foto: Voluntariatambiental.cat


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info