AMPOSTA FAS GOIG

Conferència “El Club Escacs Amposta. 75 anys d'història dels escacs a Amposta”

La conferència s’emmarca dins dels actes de celebració del 75è aniversari del club

etiquetes   noticies, societat, entitats, amposta

24/1/2024

Conferència “El Club Escacs Amposta. 75 anys d’història dels escacs a Amposta” | Amposta.info


El divendres 26 de gener de 2023 a les 19 h. es realitzarà al Museu de les Terres de l'Ebre la conferència “El Club Escacs Amposta. 75 anys d'història dels escacs a Amposta” a càrrec del Director de l'Escola del Club Escacs Amposta Daniel Rius. A l'acte també intervindrà l'històric membre del Club i veterà jugador Eloi Toldà i l'actual president del Club Josep Chavarria. L'acte s'emmarca dins de les activitats organitzades dins de la celebració del 75è aniversari del Club Escacs Amposta.

El Club Escacs Amposta (en aquell moment Club Ajedrez Amposta) es va fundar el 31 d'octubre de 1948 al bar de Fidel. La fundació va anar lligada a la recuperació de la vida social a Amposta després de la Guerra Civil i la postguerra i, a més dels escacs, van ser moltes entitats que es fan fundar o recuperar en aquell context històric. Es jugava a escacs al bar de Fidel -primera seu del club- situat a la plaça de l'Aube, a la vora el riu Ebre.

El Club escacs Amposta actualment té la seu social al carrer Jaume I, on també s'imparteixen les classes de l'Escola d'Escacs a xiquetes i xiquets de diferents edats i categories. El treball amb la cantera és fonamental per a qualsevol club esportiu i aquesta feina ha impulsat el Club Escacs Amposta fins al punt que la seva escola està considerada com una de les millors de Catalunya, i fruit d'això els seus jugadors en els darrers anys han obtingut diferents campionats de Catalunya i d'Espanya, tant individuals com per equips.

A més, el Club dinamitza la societat ampostina i de les Terres de l'Ebre, oferint classes per a gents grans en el casal Cívic d'Amposta i organitzant cada any diferents campionats d'escacs a la ciutat on hi participen jugadors de totes les Terres de l'Ebre, comarques veïnes i resta de Catalunya.

  • Dia: 26/1/2024 
  • Horari: Divendres 26 de gener a les 19 h. 
  • Lloc: Sala d'actes del Museu de les Terres de l'Ebre


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info