BARIAUTO, Concessionari oficial ŠKODA a Tarragona, Reus i Amposta

Conductors entre reixes

El Servei Català de Trànsit engega una campanya de conscienciació sobre les conseqüències penals que pot tenir una conducta de risc a la carretera

15/7/2019

Conductors entre reixes | Amposta.info


El Servei Català de Trànsit engega avui una campanya de conscienciació sobre les conseqüències penals - i personals - que pot tenir una conducta de risc a la carretera. Actualment a Catalunya, hi ha 809 persones a la presó que estan complint condemna per un delicte principal contra la seguretat viària. L'enduriment de les mesures penals contra els infractors per delictes contra la seguretat viària ha portat a l'àmbit de la justícia penal, inclosa la presó, un col·lectiu de ciutadans que fins ara no hi arribaven. Conduir sense permís, la conducció temerària, conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues i negar-se a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia són els delictes més habituals en aquest tipus d'interns. La durada de la condemna se situa al voltant d'un any de mitjana, si bé aquells penats classificats com de delicte únic tenen condemnes de pena de presó considerablement més curtes. En tot cas, ingressar en una presó no és una experiència desitjable per a ningú.

La campanya ‘Conductors entre reixes' és una acció divulgativa del Servei Català de Trànsit que mostra, mitjançant el testimoni d'interns que compleixen pena a la presó per un delicte contra la seguretat viària, les conseqüències d'una imprudència greu a la carretera i, alhora, les eines formatives amb què les institucions penitenciàries i els cossos policials redrecen aquestes actituds per evitar la seva reincidència.

L'objectiu de la campanya és doble: conscienciar als conductors que un comportament de risc al volant pot portar qualsevol ciutadà a la presó i posar de relleu el programa de formació i rehabilitació, el qual pretén donar resposta a l'increment de reclusos per delictes de trànsit des de la reforma del codi penal el 2007. La campanya, que comença avui i es mantindrà durant les següents tres setmanes, viralitzarà 3 vídeos a través de les xarxes socials de l'SCT. Aquesta acció divulgativa es posa en marxa en plena temporada estiuenca, atès que és un període d'alta mobilitat, d'oci i de lleure, en el qual es vol aprofitar per conscienciar al col·lectiu de conductors dels perills de relaxar-se al volant i de no contagiar-se de l'esperit festiu de les vacances quan es tracta de la seguretat viària a la carretera.


Foto: SCT


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info