Eports Ample de Banda i Internet

Col sofregida i sardina de casco

Col sofregida i sardina de casco | Amposta.info

La sardina de casco és una sardina conservada en salaó. S'adoben amb sal i es van col·locant en capes premsades en una bota. Antigament es venien amb aquesta presentació a qualsevol botiga de queviures i al mercat. És un producte humil que se solia consumir sobretot a l'hivern, fregida, amb uns ous ferrats, amb tres o quatre tomates de penjar o amb col sofregida, com el plat que us expliquem a continuació. També es mejava rostiva, de fet és un dels ingredients principals de la clotxa. Els pagesos se la solien emportar a la “berena”.

Quan s'anava a la botiga a comprar la solien embolicar amb paper bast d'estrassa i més antigament, fins i tot amb paper de diari.

Actualment no es massa comú trobar cascos o botes de sardines, perquè és un producte que es consumeix poc, sobretot perquè té un component molt alt en sal. Se'n poden trobar als refrigerats dels supermercats (presentades en safates de porespan) i a les botigues de conserves i salaons.


Ingredients (2 persones): 

  • 1 col de tamany menut
  • 1 pataca gran
  • 2 sardines de casco 
  • 3 grans d'all 
Elaboració

Bulliu la pataca i la col. Poseu-la en una escorredora i mentre la verdura encara està calenta, amb una cullera de fusta o una forquilla, l'aneu trinxant. Reserveu. 

Netegeu les sardines de casco. 

Poseu una paella al foc amb una mica d'oli, poseu els grans d'all amb la pell i les sardines i fregiu-les. Retireu les sardines de la paella i les reserveu.  

Afegiu la col i la pataca a la paella i ho sofregiu a foc moderat. Serviu posant la col en un plat acompanyada de la sardina.


Col sofregida i sardina de casco Col sofregida i sardina de casco Col sofregida i sardina de casco Col sofregida i sardina de cascoAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info