SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Cóc de maçana de l'agredolç

Aquest cóc, que es prepara pels volts de Sant Joan i durant tot l’estiu, es prepara amb una varietat de maçanes petites i molt àcides

Cóc de maçana de l’agredolç | Amposta.info 

Aquest és un dels cócs més característics de les Terres de l'Ebre, que s'elabora als voltants de Sant Joan i durant el mes de juliol. L'ingredient principal i que dóna nom al cóc són les maçanes de l'agredolç, una varietat de maçana molt petita, de color entre verd i roig i de sabor molt àcid, que fa que no es pugui menjar com a fruita de taula.

Ingredients

  • 125 ml d'aigua infusionada amb una pell de llimona, una branca de canyella i un grapat de matafaluga
  • 125 ml d'oli d'oliva suau 
  • 75 grs de sucre 
  • 10 grs de llevadura fresca 
  • 1 ou 
  • Pell de llima ratllada 
  • Farina (la que entre)
  • Sucre per escampar per damunt la massa 
  • Canyella en pols 
  • Unes gotes d'anís (opcional)

Elaboració:

Desfeu la llevadura amb una mica de la infusió de matafaluga. En un bol, bateu els ous amb el sucre, afegiu l'oli, reservant-ne una petita part per al final. Incorporeu la llevadura, la resta d'infusió i la pell de llima ratllada. Afegiu la farina poc a poc fins aconseguir una massa amb prou consistència. Treballeu-la una estona. 

Damunt del pedrís, afegiu la mica d'oli que heu reservat i el barregeu amb la massa. Feu una bola amb la massa i la deixeu reposar, tapada amb film transparent, en un bol fins que doble el volum. Més o menys és el temps que estareu netejant les maçanes. 

Renteu i netegeu de cor i llavors les maçanes. No s'han de pelar. 

Agafeu una llauna per anar al forn i unteu-la amb una mica d'oli. Repartiu la massa per tota la llauna, que no quede molt de gruix perquè creix al coure's. 

Cobriu la massa amb una fina capa de sucre i després espolseu una mica de canyella en pols. Repartiu les maçanes, una al costat de l'altra, que quede tota la massa coberta de la fruita. Per acabar, espolseu una mica més de sucre, canyella en pols, una miqueta de farina i un raig d'oli d'oliva i si us agrada, unes gotes d'anís.  

També es pot fer una "lletada" feta amb oli, farina i sucre i la reparteixen pel damunt del cóc. 

Poseu la llauna al forn, a uns 170º, i la deixeu fins que la maçana estigue cuita, aprox. uns 25/30 minuts.


Cóc de maçana de l’agredolç Cóc de maçana de l’agredolç Cóc de maçana de l’agredolç Cóc de maçana de l’agredolç Cóc de maçana de l’agredolç Cóc de maçana de l’agredolç Cóc de maçana de l’agredolç Cóc de maçana de l’agredolç Cóc de maçana de l’agredolç Cóc de maçana de l’agredolç Cóc de maçana de l’agredolç Cóc de maçana de l’agredolçAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info