SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Una cinquantena de persones grans participen en el projecte «Bon dia, compartim?»

La iniciativa es duu a terme entre l’alumnat d’APESID de l’Institut Montsià i persones grans del municipi per abordar la solitud

etiquetes   noticies, ciutat, societat, ciutadania, amposta

19/10/2023

Una cinquantena de persones grans participen en el projecte «Bon dia, compartim?» | Amposta.info


Una simple trucada pot ser un gest molt important per a una persona que viu sola. Per abordar la solitud no volguda en gent gran, el projecte "Bon dia, compartim?", gestionat conjuntament per la regidoria de Drets Socials i Ciutadania i l'Institut Montsià, s'encarrega que les persones grans rebin un acompanyament telefònic o presencial. En concret, es tracta de trucades de seguiment que fan els i les alumnes del Grau Mitjà d'Atenció a Persones en situació de Dependència (APESID) de l'Institut Montsià a persones majors de 80 anys, detectades per l'àrea de serveis socials, que viuen soles a Amposta. Aquesta edició de projecte s'inicia amb 48 persones grans i 39 alumnes participants.

Amb el nou inici del curs escolar s'engega una edició més del "Bon dia, compartim?", que va començar aquest dilluns, 16 d'octubre, amb una trobada al Casal Cívic perquè les persones grans participants i els estudiants es poguessin conèixer en persona per fomentar l'empatia, que l'acció es personalitzi al màxim i que s'estableixi una escolta activa entre els participants.

Una mà i un cor, el nou logotip

A banda, durant la sessió també es va escollir el logotip que identificarà el projecte, que s'ha realitzat mitjançant un procés participatiu amb l'alumnat d'ESARDI. La proposta més votada entre les nou presentades està formada una mà amb un cor al centre i fa especial referència a la relació de confiança que s'estableix entre l'alumnat i la persona gran, i a la comunicació constant que facilita el projecte, representada per un traç continu de la mà al cor i viceversa.

Dilluns també es va presentar el vídeo sobre el projecte que es va enregistrar el curs passat, on es pretén mostrar tots els valors del projecte: acompanyament a la solitud, confiança, aprenentatges compartits, escolta, el poder de les paraules, l'amor, la fortalesa de les persones, l'ajuda mútua... Un recurs didàctic per al mòdul d'APESID de l'Institut Montsià i perquè la ciutadania conegui el projecte.

Si alguna persona està interessada es pot posar en contacte amb l'àrea de Serveis Socials municipals (carrer Sant Roc, 14 o al telèfon 977702456).


Per: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info