BARIAUTO, Concessionari oficial ŠKODA a Tarragona, Reus i Amposta

Lo cicle de músiques contemporànies OUT.SIDE 2018 fa parada a Amposta

Lo Pati acull les actuacions del suís Beat Furrer i LYKT

15/2/2018

Lo cicle de músiques contemporànies OUT.SIDE 2018 fa parada a Amposta | Amposta.info


En los últims anys, los centres d'art han complementat la seua activitat d'exhibició i producció amb propostes vinculades a llenguatges més experimentals, ja siguen de caràcter visual, sonor, literari o corporal. Diversos centres s'han interessat a donar suport a creadors i intèrprets del que anomenem “noves músiques” i crear escenaris que fassen possible la seua visibilitat i expansió. Estes músiques són encara massa escasses en lo nostre ecosistema cultural i el seu component experimental encaixa perfectament amb los objectius dels centres d'art, sensibles als nous llenguatges contemporanis. Arts Santa Mònica (Barcelona), Centre d'Art Tecla Sala (l'Hospitalet de Llobregat), Centre d'Art la Panera (Lleida) i Lo Pati s'han coordinat per a la creació del cicle OUT.SIDE perquè, escampat pel territori, promogue i done visibilitat a estes noves propostes sonores.

L'edició 2018 de l'OUT.SIDE presentarà un programa heterogeni enfocat a la música més creativa dels nostres dies. Lo cicle reunirà els principals grups de música contemporània de Catalunya i oferirà música electrònica experimental, música drone, minimalisme, música improvisada dirigida i projectes que replantegen la idea d'escolta com a experiència, entre d'altres.

La programació de cada concert ha estat concebuda tenint en compte els particulars espais on tenen lloc. La realització d'activitats musicals als centres d'art planteja reptes i diferències a les habituals sales de música: ni l'acústica, l'entorn visual, la relació entre públic i els músics i ni tan sols la manera d'escoltar són les mateixes, elements que fan que els projectes del cicle siguen experiències sonores úniques. Lo Pati acollirà dos de les actuacions del cicle: el Monogràfic del suís Beat Furrer (un dels compositors vius europeus més importants de l'actualitat), amb col·laboració amb Christie Finn, Crossinglines Ensemble, Quartetto Maurice i Lorenzo Ferrandiz que la presentarà el dissabte 17 de febrer a les 20:00) i la proposta irrepetible de Yolanda Uriz, Ferran Fages i Lali Barriere, LYKT (dissabte 14 d'abril, a les 12:00h i a les 19:00h).


Lo cicle de músiques contemporànies OUT.SIDE 2018 fa parada a Amposta | Amposta.infoMonogràfic Beat Furrer

El compositor suís Beat Furrer és un dels compositors vius europeus més importants de l'actualitat. Amb una prolífica carrera i una trajectòria marcada per la fundació del grup Klangforum Wien, ha desenvolupat una producció musical amb un llenguatge molt particular sense el qual no es pot entendre la música contemporània europea actual. La proposta, que tindrà lloc aquest dissabte 17 de febrer a les 20 h, amb entrada gratuïta, estarà encapçalada per la cantant nord-americana Christie Finn, reconeguda veu especialitzada en repertori de finals del XX i XXI, el prestigiós quartet italià Quartetto Maurice, format per diverses joves promeses de la música contemporània europea i la participació de la formació CrossingLines, el principal conjunt català de noves músiques.


Lykt (Yolanda Uriz + Ferran Fages + Lali Barrière)

Lykt és una proposta singular que aplega diverses disciplines artístiques. Les sessions, d'aforament molt limitat, submergiran els espectadors en una experiència sonora, visual i olfactiva. Un triangle sensorial on els tres sentits són conduïts cap a una experiència immersiva íntima on cada sentit és afectat per la suma dels altres a partir d'una aproximació minimalista, fràgil i inestable dels elements: llum, vibració i partícules en suspensió.

El projecte representa un punt de trobada de tres artistes compromesos, en el seu mitjà, amb les pràctiques més experimentals i arriscades. La col·lisió de les seves trajectòries artístiques individuals ha donat lloc a un treball coral, arriscat i singular on la suma dels elements crea un nou espai experiencial sota el nom de Lykt.

L'espectacle, que tindrà lloc el dissabte 14 d'abril, en dos sessions, a les 12 h i a les 19 h, té una durada de 30 minuts. Les places són molt limitades. Per participar-hi caldrà fer una reserva al correu electrònic info@cicleoutside.com.


Més info:
www.yolandauriz.info
www.ferranfages.net
www.lalibarriere.net


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info