AMPOSTA FAS GOIG

El Centre de Tecnificació CTE i l'escola Soriano Montagut s'alien en el projecte d'innovació educativa Magnet

Magnet és un projecte del departament d’Educació, la Fundació Bofill, l’Ajuntament d’Amposta, el Centre de Tecnificació i l’escola Soriano Montagut promou el coneixement de l’esport, la salut i la ciència entre l’alumnat

etiquetes   noticies, educació, amposta

17/2/2024

El Centre de Tecnificació CTE i l’escola Soriano Montagut s’alien en el projecte d’innovació educativa Magnet | Amposta.info


L'Escola Soriano Montagut ha iniciat aquest curs 2023-2024 el projecte d'innovació educativa en aliança amb el Centre de Tecnificació Esportiva. El projecte promourà el coneixement en els àmbits de l'esport, la salut i la ciència entre l'alumnat. L'escola d'Amposta forma part del programa "Magnet, aliances per a l'èxit educatiu", que aplega 41 centres educatius d'arreu de Catalunya.

El director i la cap d'estudis de l'Escola Soriano Montagut, Víctor Arribas i Marisin Martí, han explicat que:"Som una escola activa que repensa quina atenció educativa necessita el nostre alumnat i el programa Magnet ens aportarà l'acompanyament per fer-lo més personalitzat i vivencial". A més, la direcció ha afegit que el partenariat amb el Centre de Tecnificació Esportiva respon a la voluntat del centre d'enfortir els aprenentatges entorn de l'esport, la salut i la ciència.

El partenariat amb el Centre de Tecnificació Esportiva aportarà a l'Escola Soriano Montagut l'expertesa i el coneixement per generar projectes motivadors per l'alumnat, docents i famílies de l'escola. El director del CTE, Ignasi Fàbregues, ha agraït a: "Magnet poder formar part d'aquesta aliança que ens permetrà transmetre els valors de l'esport i els hàbits saludables a l'alumnat de l'escola". Fàbregues ha afegit que aquesta aliança és un exemple com de la unió d'esforços en sorgeixen projectes extraordinaris.

La cap de projectes de la Fundació Bofill, Roser Argemí, ha afirmat que "sense un equip docent amb ganes de renovar pedagògicament el centre, magnet no seria possible, i a l'Escola Soriano Montagut I aquesta voluntat i compromís hi és". Argemí ha destacat també que: "la part d'equitat del programa d'innovació interpel·la molt a les administracions que han de posar mesures perquè totes les escoles d'Amposta siguin referents i tinguin aquest imant per a les famílies".

En aquesta línia, la directora de Servis Territorials de Terres de l'Ebre del Departament d'Educació, Montserrat Perelló, ha manifestat que: "Des de l'administració hem de garantir que tothom pugui accedir a qualsevol meta que es proposi i programes com Magnet ens hi ajuden"

Per part de l'Ajuntament d'Amposta, la presentació ha comptat amb la participació de la regidora d'Educació, Núria Marco, que ha manifestat que: "És un orgull iniciar aquest projecte d'innovació a la nostra ciutat. A Amposta ens agrada que tot el que passi a la ciutat entri als centres i viceversa, ja que tot ajuda a transformar la comunitat".


Activa't per aprendre i per créixer

L'Escola Soriano Montagut promou els sabers i aprenentatges de l'àmbit de la salut, l'esport i la ciència. Per aquest motiu, el centre treballa a partir de metodologies globalitzades com els projectes i treball cooperatiu i valors com l'empatia, la generositat, la solidaritat i l'escolta. L'Escola Soriano Montagut és el segon centre educatiu de Terres de l'Ebre que entra a formar part del programa Magnet, juntament amb l'Escola Ferreries (Tortosa) en aliança amb l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

L'aliança amb el Centre de Tecnificació Esportiva capacitarà al centre educatiu ampostí a fer servir el coneixement de la salut, l'esport i la ciència com a eix del procés d'aprenentatge de l'alumnat. El centre educatiu fomenta l'aprenentatge competencial a través de metodologies globalitzades com, el treball per projectes, els espais d'aprenentatge, el treball cooperatiu els quals fomenten el desenvolupament autònom de cada infant. En aquesta línia, el docent és la persona que guia, orienta i provoca que l'alumnat sigui partícip en tot el procés.

El Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre, que va iniciar la seva activitat el setembre del 2004, està ubicat a Amposta i té com a objectiu que els esportistes en edat de tecnificació puguin preparar i desenvolupar les seves condicions per a la practica de l'esport i permetre d'aquesta forma el seu salt a l'alt rendiment i seguint, d'aquesta manera, un procés que vagi adaptant als esportistes a les diferents etapes en les que es trobi.

    

Magnet, aliances per a l'èxit educatiu

Aquest programa promou l'aliança d'un centre educatiu amb una institució d'excel·lència en un camp del coneixement específic. Aquesta aliança permet al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa. El programa està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta.EbreActiu, revista d’oci actiuPer: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info