EbreActiu, revista d´oci actiu

Un centenar d'actes marquen la 16a edició de la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta

La festa de recreació històrica ad ela capital del Montsià presenta noves activitats per a tots els públics i edats, del 16 al 19 de maig

etiquetes   noticies, cultura, festa del mercat, turisme, amposta

7/5/2024

Un centenar d’actes marquen la 16a edició de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta | Amposta.info


Els molins arrossers seran el símbol de la 16a edició de la Festa del Mercat a la Plaça. Al voltant d'aquesta temàtica, així com el desenvolupament de la ciutat a principis del segle XX, s'han programat un centenar d'activitats, del 16 al 19 de maig. L'alcalde, Adam Tomàs, afirmava que la del Mercat a la Plaça és "una festa que organitza la ciutadania per a la ciutat", fet que ha estat clau en el seu èxit, i que compta amb una àmplia gamma d'actes per a tots els públics i edats.

En homenatge al sector arrosser, la pregonera de la Festa serà la besneta del molí Adell, Clara Cervera Subirats, qui recuperarà la història de la seva família i del molí, aportant una perspectiva única de l'evolució de l'activitat amb el pas dels anys. La regidora de Cultura i Memòria Històrica, Clara Cervera Subirats, recordava que "habitualment el pregoner o pregonera és una persona que recrea un personatge històric, però estem molt orgullosos que en aquesta edició sigui una veu pròpia i real".

Des dels espectacles a activitats gastronòmiques, jocs populars o les parades caracteritzades en l'Amposta de fa cent anys, la festa de recreació històrica tornarà a comptar amb activitats com "L'Ampolino" a l'auditori de la Unió Filharmònica, la cursa enigmàtica "Enigma 112" o el concurs de caracterització Pepito de Canes i Lo Passeig, i també hi haurà novetats. Des de la direcció de la Festa, Pilar Segura, apuntava que "hem apostat per la diversitat i inclusió amb actes per a tothom incorporant la Trobada de jotes, amb gent d'arreu de les Terres de l'Ebre; el ball del fanalet, enfocat a adolescents; o un bingo al Casal Cívic Ruiz Salgado". D'altra banda, la festa també es viurà als centres educatius−els de Primària, l'Institut de Tecnificació i EUSES−, ja que seran ells qui començaran amb les activitats el dimecres, 15 de maig, recuperant els jocs populars pels carrers del nucli antic.SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança


Quant a la gastronomia, aquest any el Sopar a les fosques s'oferirà a set restaurants, la nit del dijous 16 de maig. A més, aquelles persones que participen del sopar vestits amb la indumentària tradicional i comparteixin la foto etiquetant a @turismeamposta utilitzant #FestadelMercat, entraran al sorteig d'un sopar per a dues persones en algun dels restaurants participants. Alhora, la nit del 17 tornarà a tenir lloc el Tasta el Mercat de Nit, al mercat municipal.

Paral·lelament, també s'ha impulsat una Trobada d'autocaravanes, pel qual es reobrirà temporalment l'àrea els dies de la Festa del Mercat. A més, atès que la Festa del Mercat coincidirà amb el Dia Internacional dels Museus, l'entrada al Museu de les Terres de l'Ebre serà gratuïta de divendres a diumenge.

Les activitats de la Festa del Mercat a la Plaça estan alineades amb els 17 ODS de l'Agenda 2030.

Les entrades als diferents espectacles es posaran a la venda a partir del dimarts, 7 de maig, en línia amposta.cat/vendaentrades i a l'Oficina de Cultura i Festes.

Tota la informació a la web es pot consultar a la web www.festadelmercat.cat


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info