SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

El Casal acull la projecció del documental «El Periple. La vella llum d'Europa»

En acabar la projecció hi haurà una actuació musical en acústic de Los Sirgadors

22/11/2018

El Casal acull la projecció del documental «El Periple. La vella llum d’Europa» | Amposta.infoAquest divendres 23 de novembre, el Casal acollirà la projecció del documental “El Periple. La vella llum d'Europa”, un treball de Segula Films dirigit pel guionista, director i productor audiovisual Mario Pons.

"El Periple" és una obra documental que reflexiona sobre la “decadència” dels estats de la UE a través de la crisi dels refugiats, però establint “paral·lelismes socials i històrics” amb l'exili republicà de 1939, la dictadura franquista i l'actual situació de “bloqueig interior de l'individu davant l'escalada bel·licista internacional”.

Amb el punt de vista clavat al conflicte sirià, “El Periple” omple els buits de la memòria més intima de l'exili republicà del 1939 a través de la mirada del refugiats del s.XXI, trobant en la perspectiva històrica, respostes per la crisi moral més profunda viscuda a Europa des de la II Guerra Mundial, donant respostes davant la immobilitat del bressol de les democràcies mundials, Europa.

Recentment, “El Periple” ha estat guardonat amb el Premi a Millor Pel·lícula Documental en la secció Internacional a competició al Festival Internacional de Cinema de Girona, junt amb Francis Forcou per “Serge Pey et la boîte aux lettres du cimetière”, ex-aequo.

Després de ser seleccionada i finalista al Festival Memorimage de Reus 2017 amb el work in progress (Sense Sonoritzar, ni etalonar), aquest 2018 “El Periple” s'ha pogur veure a amb a la Filmoteca de Saragossa, a la Filmoteca de Catalunya, als Cinemes Girona, a els Cinemes de Palafrugell, el Museu de l'Exili de la Jonquera, els Zumzeig Cinema, a l'Aula Magna de la Universitat Rovira i Virgili, a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent, a la Sénia, Alcanar, l'Ampolla, El Perelló, la Selva del Camp.

Aquest divendres es podrà veure al Casal a les 19.30 h. En acabar la projecció hi haurà una actuació musical en acústic de Los Sirgadors.


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info