SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Les torres de la Carrova i Font de Quinto es converteixen en un hotel i un centre de gestions sanitari

Serà gràcies a “Hospitalitat”, la doble intervenció de Jaume Vidal, guanyadora de la 3a convocatòria XYZ d’art públic i instal·lacions a espais singulars de les Terres de l’Ebre

14/7/2017

Les torres de la Carrova i Font de Quinto es converteixen en un hotel i un centre de gestions sanitari | Amposta.info La Torre de la Carrova, convertida en hotel gràcies a la intervenció artística de Jaume Vidal


Dissabte 15 de juliol les torres de la Carrova i la Font de Quinto es veuran convertides en un hotel i un centre de gestions sanitari. Serà gràcies a “Hospitalitat”, la doble intervenció de l'artista Jaume Vidal (Amposta, 1977), guanyador de la 3a convocatòria XYZ d'art públic i instal·lacions a espais singulars de les Terres de l'Ebre, que se presenta oficialment aquest dissabte a les 19:30 a la Torre de la Carrova. El certamen XYZ està impulsat per per Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre i co-dirigit per Antònia Ripoll i Eva Cajigos.

La proliferació de pisos turístics principalment a l'àrea metropolitana de Barcelona o l'aprofitament del patrimoni cultural per a nous usos en benefici de l'interès privat són algunes de les reflexions que pretén obrir l'artista, connectant i intervenint artísticament la torre de la Carrova, a Amposta, i la de Campredó, coneguda com a Font de Quinto. Dues fortificacions medievals del segle XIII situades a banda i banda del riu Ebre, que es comuniquen visualment i que formaven part d'una línia de defensa i control estratègic de tota la vall de l'Ebre.

El projecte de Vidal Hospitalitat, vol posar en valor la missió principal de l'ordre Hospitalari de Sant Joan de Jerusalem, que tot i que se la recorda sobretot pel seu caràcter bèl·lic i defensiu, la funció més important que tenia era la d'acollir i auxiliar els pelegrins. Així, la seua idea ha estat convertir la torre de la Carrova en allotjament durant 11 nits – tots els divendres i dissabtes entre el 15 de juliol i el 15 d'agost, afegint el 24 de juliol i el 14 d'agost.

Estem vivint un moment de gran creixement turístic sense massa control. Què passaria si la torre de la Carrova, que és un patrimoni de tots es convertís en hotel?”, es pregunta Vidal, tot assenyalant que la seua intervenció també busca generar una reacció en la gent que sense saber res del projecte passi per la carretera de la Carrova i vegi el cartell d'hotel.

La intervenció a la torre de Campredó també té un missatge reivindicatiu. S'hi instal·larà un ordinador connectat a la web de reserva de visites de l'Institut Català de la Salut. Serà l'excusa per mantenir oberta la torre els mateixos dies que la de la Carrova i fer-la visitable.

En un moment en què Campredó perd serveis, com el de l'oficina bancària, nosaltres els reivindiquem i obrim al públic un espai que habitualment està tancat”, afegeix Vidal. “És una mostra del que s'anomena artivisme, ja que precisament una de les característiques d'XYZ és aquesta vessant d'activisme social lligat al patrimoni i l'art contemporani”, ha assenyalat per la seua banda Antònia Ripoll, codirectora del projecte.

La presentació del projecte Hospitalitat es va fer el passat 4 de juliol a la torre de la Carrova, on es va poder veure com l'artista va habilitar l'interior de la torre perquè les persones interessades hi puguin passar la nit. Un llit i una tauleta i els elements bàsics per a poder dormir. “Aquí l'usuari es posa a l'altura dels serveis de l'allotjament i no a l'inrevés com passa en els hotels”, apuntava Vidal.

Les reserves, obertes el dia 5 de juliol a través del web hotelcarrova.jaumevidalarasa.cat, es van esgotar en només una hora. L'estada és gratuïta i l'oferta tota una experiència: poder passar una nit en una torre medieval.
restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info