AMPOSTA FAS GOIG

Caragols a la cassola

Caragols a la cassola | Amposta.info

Les varietats de caragols que s'utilitzen per fer a la cassola són els cristians, els jueus i els més apreciats, els pedrenyés, que són de tamany més menut que els altres, però també són més gustosos. Hi ha una altra varietat de caragols que es cuinen de diferent manera. Són els de la "boqueta roja". Un cop enganyats, es serveixen només amb sal i oli i, a qui li agrada, amb una mica de vinagre. Una altra manera de cuinar-los és amb tomata fregida, però són una mica més engorrosos de menjar, ja que al ser tan petits, t'empastifes els dits de tomata. Els caragols, abans de consumir-los, s'han de posar en una caragolera i deixar durant quatre o cinc dies per a que es puguen "purgar". 


Caragols a la cassola | Amposta.infoIngredients

  • Caragols 
  • Ceba trinxada 
  • Tomata ratllada 
  • Pesteta 
  • Per a la picada: all, ametlles, pa torrat i primentó sec 
  • Sal i oli 

Elaboració:  

Un cop netejat els caragols, posar-los en una olla amb aigua freda i sal. Tapar l'olla per a que no s'escapen. Deixar una bona estona fins que treguin la molla. Posar l'olla a escalfat a foc molt suau, per poder-los "enganyar". Deixar que arranque el bull. Un cop els caragols estiguin enganyats, s'han d'escórrer i passar-los pel raig d'aigua. 

Posar una cassola al foc amb una mica d'oli d'oliva i fregir el tros de pesteta. Si no volem que el plat sigue molt picant, retirar la pesteta. A la mateixa cassola fer un sofregit amb la ceba i la tomata. 

Mentre es fa el sofregit, preparar una picada amb l'all, les ametlles, el pa torrat i la polpa del primentó sec. Afegir la picada a la cassola i sofregir bé. 

Posar els caragols escorreguts i barrejar amb el sofregit. Afegir aigua fins quasi cobrir-los. Rectificar de sal. Tapar la cassola i deixar coure a foc lent fins que els caragols estiguin cuits. 

Ja es poden servir.


Caragols a la cassola Caragols a la cassola Caragols a la cassola Caragols a la cassola Caragols a la cassola Caragols a la cassola Caragols a la cassolaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info