SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Campanya policial de control d’alcohol i drogues per garantir una mobilitat més segura aquest Carnestoltes

La campanya comença avui 16 i s’allargarà fins el dimecres 22 de febrer

etiquetes   noticies, comarca, catalunya, mobilitat, seguretat

16/2/2023

Campanya policial de control d’alcohol i drogues per garantir una mobilitat més segura aquest Carnestoltes | Amposta.info


Des d'avui 16 fins dimecres 22 de febrer, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb el cos dels Mossos d'Esquadra i les Policies Locals una campanya intensiva de controls per combatre la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues a les carreteres i zones urbanes, coincidint amb la celebració de Carnestoltes.

Els controls policials de drogoalcoholèmia es desplegaran pel conjunt del territori i es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, per tal de conscienciar la ciutadania que el consum d'alcohol i drogues pot provocar accidents de trànsit mortals i greus. En concret, al llarg d'aquesta campanya intensiva, els Mossos d'Esquadra tenen previst realitzar 668 controls de drogues i alcohol a la xarxa viària catalana.

En la mateixa campanya de l'any passat es van imposar 1.062 denúncies per positiu en alcoholèmia (830 per via administrativa i 232 per via penal), el que suposa un 6,7% del total de proves d'alcoholèmia realitzades. Aquestes xifres de la campanya preventiva del passat Carnestoltes indiquen que cada dia es va denunciar una mitjana de 151,7 positius per alcoholèmia. D'altra banda, de les 655 proves d'estupefaents efectuades, en 394 casos es va donar positiu, un 60,1% del total.

L'SCT recorda que el consum d'alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i que, tot i que se circuli amb una taxa d'alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d'accident es pot incrementar, atès que l'única taxa segura és 0,0%.

El 2022, l'alcohol i les drogues van representar el 6,1% del total dels factors concurrents dels sinistres amb víctimes en vies interurbanes. D'altra banda, convé destacar que l'any passat les policies de trànsit de Catalunya, Mossos d’Esquadra i policies locals, van detectar 11.702 conductors amb alcoholèmies penals (superiors a 0,6 mg/l), un 52,3% més que el 2019. En els delictes de trànsit registrat el 2022 també hi ha 685 denunciats penalment per conduir sota els efectes de les drogues (soles o combinades amb alcohol), els quals s'han gairebé duplicat respecte al 2019. Més de la meitat dels delictes de trànsit comesos l'any passat, un total de 23.715, van ser per conduir begut o drogat.


Per: Redacció


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info