AMPOSTA FAS GOIG

La Càmara presenta una carmanyola fabricada amb Oryzite

Amb aquest recipient sostenible elaborat amb les clofolles de l’arròs, els clients dels restaurants ebrencs es podran emportar els sobres a casa

etiquetes   noticies, comarca, amposta, arros

6/9/2023

La Càmara presenta una carmanyola fabricada amb Oryzite | Amposta.info


La Càmara Arrossera del Montsià ha presentat una carmanyola fabricada amb Oryzite, un material alternatiu al plàstic i creat a partir de les clofolles de l'arròs, amb la que els clients dels restaurants es podran emportar a casa les sobres dels seus plats. Així, amb un recipient totalment sostenible es pretèn evitar el malbaratament alimentari.

Aquesta és una iniciativa que la cooperativa arrossera ha realitzat conjuntament amb la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) a les Terres de l'Ebre.

Oryzite és fruit d’un projecte d’R+D desenvolupat durant més d’una dècada per la Cambra Arrossera del Montsià i l’emprenedor Iban Ganduxé. Aquest material s'aplica en la fabricació d’envasos, bosses, palets o peces d’automoció.

La producció d'Oryzite es porta a terme a la mateixa planta de la Cambra Arrossera del Montsià en la qual es processa l’arròs. Amb unes instal·lacions de transformació d’uns 34.000 metres quadrats i una extensió de cultiu d’arròs de 8.400 hectàrees, la Cambra elabora unes 60.000 tones d’arròs cada any i té capacitat per produir 14.000 tones anuals d’Oryzite.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info