SALVADĶ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confianįa

Cabell d'āngel

Cabell d’āngel | Amposta.info


El cabell d'āngel s'elabora amb els filaments de la polpa de la carabassa (Cucurbita ficifolia), afegint sucre, mel i aromatitzants com la canyella i la pell de cítrics. Les carabasses es recullen a finals de la tardor i és convenient deixar-les reposar durant l'hivern a un lloc fresc i resguardat. L'čpoca més indicada per elaborar el cabell d'āngel és a la primavera, perquč les carabasses han perdut humitat i així es couen millor. 

Malgrat que l'elaboraciķ és molt senzilla, és forįa laboriosa, perquč un cop les carabasses estan bullides (també es poden coure al forn), cal destriar totes les llavors i després, a l'hora de coure's amb el sucre, s'ha de fer a foc lent i remenant molt sovint. Perō el resultat compensa l'esforį. Podreu preparar pastissets, coques, farcir pasta de full, ensaīmades, les mones de Pasqua , etc. 


Ingredients

  • 1 quilo de polpa de carabassa 
  • 750 grs de sucre 
  • 1 cullerada grossa de mel (opcional) 
  • Pell de taronja o llimona 
  • Canyella en branca
  • Pots de vidre per envasar


Elaboraciķ:

Netegeu bé les carabasses. Poseu-les a bullir en una olla gran fins que estiguin cuites. El temps de cocciķ dependrā de la mida de la carabassa. Podeu punxar-les amb la punta d'un ganivet per saber si la closca s'ha estovat. Si ho preferiu, en lloc de bullir-les, les podeu coure al forn. Un cop bullides, partiu les carabasses per la meitat i les deixeu escķrrer i refredar una bona estona. Netegeu de llavors i deixeu la polpa en una escorredora per tal d'eliminar l'aigua. Poseu tota la polpa en una cassola, afegiu el sucre, la mel, la pell de taronja i la branca de canyella. Ho poseu a coure a foc suau fins que agafi un color més fosc i s'hagi evaporat el suc. Sobretot, aneu remenant sovint, perquč no s'enganxi. 


Conservaciķ

Si no heu d'utilitzar tot el cabell d'āngel, el podeu conservar amb recipients hermčtics al congelador o en pots de vidre. Si els guardeu en posts, s'ha de coure al bany maria durant 25 minuts.


Cabell d’āngel Cabell d’āngel Cabell d’āngel Cabell d’āngel Cabell d’āngel Cabell d’āngel Cabell d’āngel Cabell d’āngel Cabell d’āngelAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info