CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Beethoven, protagonista del concert d'hivern de l'OSTE

L’auditori de la Fila va acollir aquest passat diumenge la celebració del concert de la formació ebrenca, amb un repertori protagonitzat per composicions de Ludwing van Beethoven

etiquetes   noticies, cultura, musica, amposta

18/2/2020

Beethoven, protagonista del concert d’hivern de l’OSTE | Amposta.info


L'Orquestra Simfònica de les Terres de l'Ebre (OSTE), va tornar a escollir aquest passat diumenge l'auditori de la Unió Filharmònica per oferir un dels tres concerts de la producció d'hivern d'aquest 2020. Rasquera i l'església parroquial de Flix van ser els altres dos escenaris escollits per celebrar el concert.

Amb motiu de la celebració enguany del 250è aniversari del naixement de Ludwing van Beethoven, el compositor alemany va ser el protagonista del repertori que va encetar Egmont, op. 84 (ouverture), de Beethoven, seguida de la Romança per a viola i orquestra, op. 85, de Max Bruch, amb David Matheu com a viola solista. Va completar el concert la Simfonia nº 5, op. 67, del músic alemany.

Jordi Bonilla, director de l'OSTE, ja va avançar que la formació està treballant en un projecte molt ambiciós i que tindria lloc al novembre: interpretar l'última de les simfonies de Beethoven, la nº 9, una de les obres més transcendentals i, en alguns fragments també més popular, de la història de la música. La Simfonia nº 9 s’ha convertit en un símbol de la llibertat i de la germanor entre els pobles i, des de 1986, és l’himne de la Unió Europea. Beethoven va incorporació la veu coral en la seua composició, el que va suposar un fet totalment excepcional en aquella època.


Per: Redacció

Foto: Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info