BARIAUTO, Concessionari oficial ŠKODA a Tarragona, Reus i Amposta

L'Ateneu Cooperatiu acompanya la creació de set noves cooperatives a les Terres de l'Ebre

Dos d’aquestes cooperatives s’han creat a Amposta: les Filloles de Clara (escape room la Llibreria) i el Racó de la Festa

22/10/2019

L’Ateneu Cooperatiu acompanya la creació de set noves cooperatives a les Terres de l’Ebre | Amposta.info El Racó de la Festa s'encarrega de l'organització d'esdeveniments festius i culturals


L'Ateneu Cooperatiu de les Terres de l'Ebre, amb seu a Amposta, tancarà aquest mes d'octubre el seu tercer any d'implantació al territori i una de les tasques primordials que ha continuat realitzant durant aquest curs 2018-2019 ha estat l'acompanyament a través del programa CoopCREA de noves cooperatives i entitats que es mouen dins l'ecosistema de l'economia social. Així durant aquest curs s'han constituït amb el suport de l'Ateneu un total de set noves cooperatives a les Terres de l'Ebre. Tres d'elles es van crear dins el 2018: les Filloles de Clara (escape room la Llibreria), el Racó de la Festa i Anam Cara i les quatre restants s'han creat durant aquest 2019: Avant Ebre, Artra, La Segona Volta i Milpeus.

Es tracta de projectes molt diversos que, per una banda, tenen en comú la seua aposta per un model econòmic més just i sostenible i que, per una altra banda, indaguen en àmbits econòmics poc explorats al territori. Així, el Racó de la Festa, amb seu a Amposta, és una cooperativa que s'encarrega de l'organització d'esdeveniments festius i culturals (bodes, aniversaris, produccions d'espectacles teatrals...). Les Filloles de Clara, situat a Amposta també, han impulsat un dels primers espais d'escape room del territori. Anam Cara, de Sant Jaume d'Enveja, estan especialitzats en les teràpies naturals i el conreu de plantes aromàtiques al mateix temps que organitzen tallers relacionats amb el coneixement del cos i la ment. Avant Ebre, realitza accions formatives a les empreses dins l'àmbit dels riscos laborals al mateix temps que treballa per la dinamització econòmica, social i laboral del territori. La cooperativa Artra, es dedica a recuperar i promoure l'artesania, les tradicions i el patrimoni des del periodisme, la gestió cultural, el turisme actiu i sostenible i la pedagogia. Recentment ha obert una nova línia de negoci amb la venda online d'artesania certificada, artrashop. La Segona Volta, amb l'acompanyament de l'Ateneu, ha passat d'associació a cooperativa. Té la seu a Roquetes i la seua activitat està orientada a la recuperació i comercialització d'objectes i productes fora d'ús per donar-los una segona vida i fomentar així la reutilització i l'economia circular. Finalment, Milpeus és una cooperativa situada a Horta de Sant Joan que treballa per facilitar l'accés a la terra i fomentar projectes emprenedors que contribueixin a la dinamització del medi rural, reconvertint explotacions agràries en actiu o en desús segons els principis de l'agricultura ecològica i regenerativa.

A banda d'aquestes cooperatives ja constituïdes, n'hi ha una altra pendent de constituir-se, l'Enllaç de l'Ebre, una cooperativa agroecològica de producció i consum social, que vol fer de pont entre les productores i les consumidores del territori. A més de vetllar per distribuir el més a prop possible els excedents que el mercat local no absorbeix.


Per: Redacció

Foto: Cedida


Un Nadal de rasca i guanya!! Fins a 20.000€ en premis - FECOAM


Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info